valë

Emotsioonide ratta magnet – Eesti keel

Wheel Of Emotions Magnet

Elektromagnetilise induktsiooni nähtus. Faraday seadus – eesti keel

Elektromagnetilise induktsiooni fenomeni avastasid Michael Faraday ja Joseph Henry, esimese elektromagnetilise induktsiooni nähtust esile tõstva katse tulemused avaldas 1931. aastal Faraday. Elektromagnetilise induktsiooni nähtus seisneb indutseeritud elektromotoorpinge ja indutseeritud voolu ilmnemises ahelas, mida läbib ajas muutuv magnetvoog. Lihtne nähtust illustreeriv eksperiment on näidatud joonisel 1. Meil ​​on mähis, mille klemmide külge ühendame suletud ahela moodustava milliampermeetri. Toome selle vooluringi lähedusse magneti. Kui magnet on puhkeasendis, ei näita ampermeeter voolu. Kui magnetit liigutatakse pooli pöörete vahel edasi-tagasi, kaldub ampermeetri nõel kõrvale, mis näitab voolu olemasolu, mida nimetatakse indutseeritud vooluks, mis näitab, et see süsteem (mähis + magnet) käitub nagu elektrigeneraator, elektromotoorne pinge. mida nimetatakse pinge indutseeritud elektrimootoriteks.

Continue reading…

Ngjitësja e patologjisë së të folurit e patologjisë së të folurit SLP – Albanian Shqip

Ngjitëse e tingullit të patologjisë së të folurit SLP

Të gjithë flasin për luftën në UKRAINE, duke besuar se kanë gjetur mënyrën e duhur për të folur. Gjuha e fjalës që duhet të kemi çdo ditë nuk mendoj se është LAJMI MË FUND! Është bukur të dëgjosh pak muzikë derisa të të dhemb zemra, derisa të dalin të gjithë tingujt dhe të shkosh në valë. Një muzikant i lezetshëm mund t’ju çojë diku tjetër në një festival argëtues me një zë kitarë nordik 2-tonësh. Ishte një grup nga Xhamajka, por simbolet nuk i mbaj mend mirë. Ishte një kërcim tekno ose retro në festë, por rocksteady ishte një DJ dashurie, kështu e quajti kitaristi 2-tonësh me shpirt nordik.