Sundanese – basa Sunda

Dinten ieu kami ngobrol ngeunaan parobahan, inovasi jeung nyoko.

color tv came out in Italy in 1970s

Nalika tv warna kaluar di Italia dina taun 1970-an, otoritas lokal ngabatalkeun kalolobaan TV anu nyatakeun yén aranjeunna henteu ngalakukeun tés anu cekap sareng tiasa ngabahayakeun pikeun anu nonton. Panginten aranjeunna leres, panginten henteu. Intina nyaéta yén éta mangrupikeun téknologi anu ngaganggu yén pamaréntahan nyobian ngatur kusabab aranjeunna henteu ngartos.

Conto séjénna nyaéta internét.

Continue reading…

Idag pratar vi om förändring, innovation och adoption.

color tv came out in Italy in 1970s

När färg-tv:n kom ut i Italien på 1970-talet återkallade de lokala myndigheterna de flesta TV-apparater och hävdade att de inte gjorde tillräckligt med tester och att de kunde vara skadliga för tittarna. Kanske hade de rätt, kanske inte. Poängen är att det var en störande teknik som regeringen försökte reglera eftersom de inte förstod det.

Ett annat exempel är internet.

Continue reading…

Kabayang Émosi Magnét – Basa Sunda

Wheel Of Emotions Magnet

Fenomena induksi éléktromagnétik. Hukum Faraday – Basa Sunda

Fenomena induksi éléktromagnétik kapanggih ku Michael Faraday jeung Joseph Henry, hasil percobaan munggaran nyorot fenomena induksi éléktromagnétik diterbitkeun taun 1931 ku Faraday. Fenomena induksi éléktromagnétik diwangun ku penampilan tegangan éléktromotif ngainduksi sareng arus induksi dina sirkuit anu diliwatan ku fluks magnét anu béda-béda. Hiji percobaan basajan illustrating fenomena ditémbongkeun dina Gambar 1. Urang boga coil di terminal nu urang sambungkeun milliammeter ngabentuk sirkuit katutup. Kami mawa magnet di sakuriling sirkuit ieu. Mun magnét dina kaayaan istirahat, ammeter teu nunjukkeun arus nanaon. Lamun magnét dipindahkeun deui mudik antara coil nu kabukti jarum tina ammeter nyimpang nunjukkeun ayana dina sirkuit coil tina arus disebut arus induksi nu nunjukkeun yén sistem ieu (coil + magnet) behaves kawas generator listrik, tegangan electromotive. muncul disebut motor listrik induksi tegangan.

Continue reading…

Stiker Patologi Biantara Patologi Biantara SLP – basa Sunda

SLP ucapan Patologi sora stiker
Sarerea ngobrol ngeunaan perang di UKRAINE, yakin yén maranéhna geus kapanggih cara katuhu pikeun nyarita. Basa biantara nu kudu urang saban poe mah sigana mah WARTA TERBARU! Ieu keren pikeun ngadengekeun sababaraha musik nepi ka haté anjeun nyeri, nepi ka sadaya sora kaluar jeung anjeun indit dina gelombang. Musisi anu keren tiasa nyandak anjeun ka tempat sanés ka festival anu pikaresepeun kalayan sora gitar 2-nada Nordik. Éta mangrupikeun band ti Jamaika, tapi kuring henteu émut kana simbol éta. Éta tarian techno atanapi retro di pésta éta, tapi rocksteady mangrupikeun DJ cinta, éta anu disebat gitaris 2-nada kalayan jiwa Nordik.