Javanese – basa jawa

Roda Emosi Magnet “Jawa.”

Wheel Of Emotions Magnet

Fenomena induksi elektromagnetik. Hukum Faraday – Basa Jawa

Fenomena induksi elektromagnetik ditemokake dening Michael Faraday lan Joseph Henry, asil eksperimen pisanan sing nyoroti fenomena induksi elektromagnetik diterbitake ing taun 1931 dening Faraday. Fenomena induksi elektromagnetik kasusun saka munculé voltase elektromotif sing diinduksi lan arus induksi ing sirkuit sing diliwati fluks magnetik sing beda-beda wektu. Eksperimen prasaja sing nggambarake fenomena kasebut ditampilake ing Figure 1. Kita duwe kumparan ing terminal sing nyambungake milliammeter dadi sirkuit tertutup. Kita nggawa magnet ing sacedhake sirkuit iki. Yen magnet lagi ngaso, ammeter ora nuduhake arus. Yen magnet dipindhah bolak-balik antarane kumparan dadi jarum ammeter nyimpang sing nuduhake anané ing sirkuit kumparan arus sing diarani arus induksi sing nuduhake yen sistem iki (coil + magnet) tumindak kaya generator listrik, tegangan elektromotif. muncul disebut motor listrik induksi voltase.

Continue reading…

SLP speech path sound sticker – basa jawa

Stiker swara patologi wicara SLP

Kabeh wong ngomong babagan perang ing UKRAINE, percaya yen dheweke wis nemokake cara sing bener kanggo ngomong. Basa krama lugu sing saben dina tak anggep dadi WARTA TERBARU! Kelangan kanggo ngrungokake musik sawetara nganti atimu lara, nganti kabeh swara metu lan sampeyan pindhah ing gelombang. Musisi keren bisa nggawa sampeyan menyang papan liya menyang festival sing nyenengake kanthi swara gitar 2 nada Nordic. Iku band saka Jamaika, nanging aku ora ngelingi simbol banget. Iku tari techno utawa retro ing partai, nanging rocksteady minangka DJ katresnan, sing diarani gitaris 2-nada kanthi jiwa Nordic.