Un parell d’explosions van impactar la ciutat de Beirut

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

El 4 d’agost de 2020, una memòria cau d’aproximadament 2.750 tones mètriques de nitrat d’amoni emmagatzemat precàriament al port de Beirut, Líban, es va encendre i va provocar una explosió massiva d’alt ordre que va destruir grans parts de la ciutat antiga.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Un parell d’explosions, la segona molt més gran que la primera, van assolir la ciutat de Beirut a primera hora del vespre, matant almenys 154 persones, ferint més de 5.000 i causant danys generalitzats. Més de 1.000 persones han estat hospitalitzades i 120 encara estaven en estat crític divendres, segons el ministre de Salut del Líban, Hamad Hassan.

La segona explosió va enviar un plomall vermellós i ondulant per sobre del port de la ciutat i va crear una ona de xoc que va destrossar els vidres durant quilòmetres. Malgrat una gran operació de recerca, es creu que desenes encara estan desapareguts a la ciutat, la capital del Líban, a la costa oriental del Mediterrani.

Mentre les autoritats reuneixen el que va passar, aquí teniu una mirada al que sabem i al que no.

Què va provocar les explosions?
La causa exacta encara es desconeix, però un incendi ha arrasat un magatzem portuari cap a les 6 de la tarda. Hi va haver dues explosions, una de més petita que va ser seguida uns segons més tard per una explosió més gran que va destruir zones de la ciutat.