Sepasang bledosan nyerang kutha Beirut

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

Ing tanggal 4 Agustus 2020, cache udakara 2750 metrik ton amonium nitrat sing disimpen kanthi ora aman ing pelabuhan Beirut, Libanon murub lan nyebabake jeblugan tingkat dhuwur sing ngrusak bagean gedhe ing kutha kuno.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Sepasang bledosan, kaloro luwih gedhe tinimbang sing pisanan, nyerang kutha Beirut ing awal Selasa sore, mateni paling ora 154 wong, tatu luwih saka 5.000 lan nyebabake karusakan sing nyebar. Luwih saka 1,000 wong wis dirawat ing rumah sakit, lan 120 isih kritis ing dina Jumuah, miturut menteri kesehatan Libanon, Hamad Hassan.

Jeblugan kaping pindho ngirimake gumpalan abrit sing dhuwur ing ndhuwur pelabuhan kutha lan nggawe gelombang kejut sing pecah kaca nganti pirang-pirang kilometer. Senadyan operasi panelusuran ageng, puluhan isih dipercaya ilang ing kutha, ibukutha Libanon, ing pesisir wétan Mediterania.

Minangka panguwasa nglumpukake apa sing kedadeyan, iki katon apa sing kita ngerti lan apa sing ora.

Apa sing nyebabake bledosan?
Panyebab sing tepat ora bisa ditemtokake, nanging kobongan ngrusak gudang pelabuhan sekitar jam 6 sore. Ana rong bledosan, sing luwih cilik sing diterusake sawetara detik kanthi jeblugan sing luwih gedhe sing ngrusak swathes kutha.