Pari räjähdystä osui Beirutin kaupunkiin

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

elokuuta 2020 Beirutin satamassa Libanonissa epävarmassa varastossa oleva noin 2 750 metrisen tonnin ammoniumnitraattia sisältävä kätkö syttyi ja aiheutti massiivisen korkealuokkaisen räjähdyksen, joka tuhosi suuren osan muinaisesta kaupungista.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Pari räjähdystä, toinen paljon suurempi kuin ensimmäinen, iski Beirutin kaupunkiin varhain tiistai-iltana tappaen ainakin 154 ihmistä, haavoittaen yli 5 000 ja aiheuttaen laajaa vahinkoa. Yli 1 000 ihmistä on joutunut sairaalaan, ja 120 oli edelleen kriittisessä tilassa perjantaina Libanonin terveysministerin Hamad Hassanin mukaan.

Toinen räjähdys lähetti aaltoilevan, punertavan tulvan korkealle kaupungin sataman yläpuolelle ja loi shokkiaallon, joka särki lasia kilometrien päähän. Valtavasta etsintäoperaatiosta huolimatta kymmenien ihmisten uskotaan edelleen olevan kateissa Libanonin pääkaupungissa, Välimeren itärannikolla.

Kun viranomaiset kokoavat tapahtumia, tässä on katsaus siihen, mitä tiedämme ja mitä emme.

Mikä aiheutti räjähdyksen?
Tarkka syy on epäselvä, mutta tulipalo tuhosi sataman varastoa noin kello 18. Kaksi räjähdystä tapahtui, pienempi, jota seurasi sekunteja myöhemmin suurempi räjähdys, joka tuhosi suuren osan kaupungista.