Par eksplozij je prizadel mesto Bejrut

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

avgusta 2020 se je v pristanišču Bejrut v Libanonu vnelo skladišče s približno 2750 metričnimi ton amonijevega nitrata, ki je bilo negotovo shranjeno in sprožilo močno eksplozijo, ki je uničila velike dele starodavnega mesta.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Par eksplozij, druga veliko močnejša od prve, je v torek zgodaj zvečer prizadela mesto Bejrut, pri čemer je umrlo najmanj 154 ljudi, več kot 5000 je bilo ranjenih in povzročilo veliko škodo. Več kot 1000 ljudi je bilo hospitaliziranih, 120 pa jih je bilo v petek še vedno v kritičnem stanju, je povedal libanonski minister za zdravje Hamad Hassan.

Druga eksplozija je visoko nad mestnim pristaniščem poslala napihnjen, rdečkast oblak in ustvaril udarni val, ki je razbil steklo za kilometre. Kljub obsežni iskalni akciji naj bi jih v mestu, glavnem mestu Libanona, na vzhodni obali Sredozemlja, še vedno pogrešali na desetine.

Ko oblasti sestavljajo, kaj se je zgodilo, si oglejte, kaj vemo in česa ne.

Kaj je povzročilo eksplozije?
Natančen vzrok še ni ugotovljen, okoli 18. ure pa je požar uničil pristaniško skladišče. Odjeknili sta dve eksploziji, manjša, ki ji je nekaj sekund pozneje sledila večja eksplozija, ki je uničila predele mesta.