O pereche de explozii au lovit orașul Beirut

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

La 4 august 2020, un depozit de aproximativ 2750 de tone metrice de azotat de amoniu stocat în mod precar în portul Beirut, Liban, s-a aprins și a declanșat o explozie masivă de ordin înalt care a distrus mari părți ale orașului antic.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

O pereche de explozii, a doua mult mai mare decât prima, au lovit orașul Beirut marți seara devreme, ucigând cel puțin 154 de persoane, rănind peste 5.000 și provocând pagube pe scară largă. Peste 1.000 de persoane au fost spitalizate, iar 120 erau încă în stare critică vineri, potrivit ministrului sănătăţii libanez, Hamad Hassan.

A doua explozie a trimis un val roșcat și ondulat deasupra portului orașului și a creat o undă de șoc care a spart sticla pe kilometri. În ciuda unei operațiuni uriașe de căutare, zeci sunt încă dispăruți în orașul, capitala Libanului, de pe coasta de est a Mediteranei.

Pe măsură ce autoritățile reunesc ceea ce s-a întâmplat, iată o privire la ceea ce știm și ce nu.

Ce a provocat exploziile?
Cauza exactă rămâne nedeterminată, dar un incendiu a devastat un depozit portuar în jurul orei 18.00. Au fost două explozii, una mai mică, care a fost urmată câteva secunde mai târziu de o explozie mai mare care a distrus zone din oraș.