’n Paar ontploffings het die stad Beiroet getref

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

Op 4 Augustus 2020 het ‘n kas van ongeveer 2750 metrieke ton ammoniumnitraat wat onseker in die hawe van Beiroet, Libanon gestoor is, aan die brand gesteek en ‘n massiewe hoë-orde ontploffing veroorsaak wat groot dele van die antieke stad vernietig het.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

’n Paar ontploffings, die tweede veel groter as die eerste, het vroeg Dinsdagaand die stad Beiroet getref en minstens 154 mense dood, meer as 5 000 gewond en wydverspreide skade aangerig. Meer as 1 000 mense is in die hospitaal opgeneem, en 120 was Vrydag steeds in ‘n kritieke toestand, volgens die Libanon se minister van gesondheid, Hamad Hassan.

Die tweede ontploffing het ‘n golwende, rooierige pluim hoog bokant die stad se hawe gestuur en ‘n skokgolf geskep wat glas vir kilometers verpletter het. Ten spyte van ‘n groot soektog word daar glo steeds tientalle vermis in die stad, die hoofstad van Libanon, aan die oostelike kus van die Middellandse See.

Terwyl die owerhede saamstel wat gebeur het, is hier ‘n blik op wat ons weet en wat ons nie weet nie.

Wat het die ontploffings veroorsaak?
Die presiese oorsaak is nog nie vasgestel nie, maar ‘n brand het ‘n hawepakhuis omstreeks 18:00 verwoes. Daar was twee ontploffings, ‘n kleiner een wat sekondes later deur ‘n groter ontploffing gevolg is wat dele van die stad vernietig het.