Ett par explosioner drabbade staden Beirut

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

Den 4 augusti 2020 antändes en cache på cirka 2750 metriska ton ammoniumnitrat som var osäkert lagrad i hamnen i Beirut, Libanon och satte igång en massiv explosion som förstörde stora delar av den antika staden.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Ett par explosioner, den andra mycket större än den första, drabbade staden Beirut tidigt på tisdagskvällen och dödade minst 154 människor, skadade mer än 5 000 och orsakade omfattande skador. Mer än 1 000 personer har lagts in på sjukhus och 120 var fortfarande i kritiskt tillstånd på fredagen, enligt Libanons hälsominister Hamad Hassan.

Den andra explosionen skickade en böljande, rödaktig plym högt över stadens hamn och skapade en chockvåg som krossade glas i flera kilometer. Trots en enorm sökinsats tros dussintals fortfarande saknas i staden, Libanons huvudstad, på Medelhavets östra kust.

När myndigheterna lägger ihop vad som hände, här är en titt på vad vi vet och vad vi inte vet.

Vad orsakade explosionerna?
Den exakta orsaken är fortfarande okänd, men en brand härjade ett hamnlager vid 18-tiden. Det inträffade två explosioner, en mindre som följdes sekunder senare av en större explosion som förstörde delar av staden.