Et par eksplosjoner rammet byen Beirut

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

Den 4. august 2020 antente en cache på omtrent 2750 tonn ammoniumnitrat som var usikre lagret i havnen i Beirut, Libanon og satte i gang en massiv eksplosjon som ødela store deler av den gamle byen.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Et par eksplosjoner, den andre mye større enn den første, rammet byen Beirut tidlig tirsdag kveld, og drepte minst 154 mennesker, såret mer enn 5000 og forårsaket omfattende skade. Mer enn 1000 mennesker er innlagt på sykehus, og 120 var fortsatt i kritisk tilstand fredag, ifølge Libanons helseminister, Hamad Hassan.

Den andre eksplosjonen sendte en bølgende, rødlig sky høyt over byens havn og skapte en sjokkbølge som knuste glass i flere kilometer. Til tross for en enorm leteaksjon, antas det fortsatt å være flere titalls savnet i byen, hovedstaden i Libanon, på østkysten av Middelhavet.

Når myndighetene setter sammen hva som skjedde, er her en titt på hva vi vet og hva vi ikke vet.

Hva forårsaket eksplosjonene?
Den nøyaktige årsaken er fortsatt ukjent, men en brann herjet et havnelager rundt klokken 18. Det var to eksplosjoner, en mindre som ble fulgt sekunder senere av en større eksplosjon som ødela deler av byen.