Et par eksplosioner ramte byen Beirut

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

Den 4. august 2020 antændtes en cache på cirka 2750 tons ammoniumnitrat, der var usikre lagret i havnen i Beirut, Libanon og satte gang i en massiv højordens eksplosion, der ødelagde store dele af den antikke by.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Et par eksplosioner, den anden meget større end den første, ramte byen Beirut tidligt tirsdag aften og dræbte mindst 154 mennesker, sårede mere end 5.000 og forårsagede omfattende skader. Mere end 1.000 mennesker er blevet indlagt, og 120 var stadig i kritisk tilstand fredag, ifølge Libanons sundhedsminister, Hamad Hassan.

Den anden eksplosion sendte en bølgende, rødlig fane højt over byens havn og skabte en chokbølge, der knuste glas i kilometervis. Trods en enorm eftersøgningsoperation menes der stadig at være snesevis savnet i byen, Libanons hovedstad, på Middelhavets østkyst.

Mens myndighederne sammensætter, hvad der skete, er her et kig på, hvad vi ved, og hvad vi ikke ved.

Hvad forårsagede eksplosionerne?
Den præcise årsag er stadig uafklaret, men en brand hærgede et havnelager omkring kl. Der var to eksplosioner, en mindre, som sekunder senere blev fulgt af en større eksplosion, der ødelagde dele af byen.