Egy pár robbanás érte Bejrút városát

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

augusztus 4-én a libanoni bejrúti kikötőben egy hozzávetőleg 2750 tonna ammónium-nitrátból álló gyorsítótár kigyulladt, és hatalmas robbanást indított el, amely az ókori város nagy részét elpusztította.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Két robbanás, a második sokkal nagyobb, mint az első, Bejrút városát csapta le kedd kora este, legalább 154-en meghaltak, több mint 5000-en megsebesültek, és széleskörű károkat okozva. Hamad Hassan libanoni egészségügyi miniszter szerint több mint 1000 ember került kórházba, és 120-an még pénteken is válságos állapotban voltak.

A második robbanás egy gomolygó, vöröses csóvát küldött magasan a város kikötője fölé, és lökéshullámot hozott létre, amely mérföldekre széttörte az üveget. A hatalmas kutatási akció ellenére továbbra is több tucatnyian eltűntek a Földközi-tenger keleti partján, Libanon fővárosában.

Miközben a hatóságok összesítik a történteket, nézzük meg, mit tudunk és mit nem.

Mi okozta a robbanásokat?
A pontos okot egyelőre nem tudni, de 18 óra körül tűz pusztított egy kikötői raktárban. Két robbanás történt, egy kisebb, amelyet másodpercekkel később egy nagyobb robbanás követett, amely a város egy részét elpusztította.