Een paar explosies trof de stad Beiroet

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

Op 4 augustus 2020 ontbrandde een cache van ongeveer 2750 metrische ton ammoniumnitraat die gevaarlijk was opgeslagen in de haven van Beiroet, Libanon, en veroorzaakte een enorme explosie van hoge orde die grote delen van de oude stad verwoestte.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Een paar explosies, de tweede veel groter dan de eerste, troffen de stad Beiroet dinsdagavond vroeg, waarbij ten minste 154 mensen omkwamen, meer dan 5.000 gewonden raakten en grote schade werd aangericht. Volgens de Libanese minister van Volksgezondheid, Hamad Hassan, zijn meer dan 1.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen en waren er nog 120 in kritieke toestand op vrijdag.

De tweede ontploffing zond een golvende, roodachtige pluim hoog boven de haven van de stad en veroorzaakte een schokgolf die het glas kilometers ver verbrijzelde. Ondanks een enorme zoekactie worden er nog steeds tientallen vermist in de stad, de hoofdstad van Libanon, aan de oostkust van de Middellandse Zee.

Terwijl de autoriteiten samenvatten wat er is gebeurd, is hier een blik op wat we weten en wat we niet weten.

Wat veroorzaakte de explosies?
De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar rond 18.00 uur verwoestte een brand een havenmagazijn. Er waren twee explosies, een kleinere die seconden later werd gevolgd door een grotere explosie die delen van de stad verwoestte.