Beiruti linna tabas paar plahvatust

lebanon, beirut, lebanese, arabic, arab, egypt, vintage, dubai, jordan, middle east, retro, syria, uae, typography, qatar, iraq, habibi, middle eastern, fairouz, music, kuwait, saudi arabia, emirates, nostalgia, calligraphy, language, quotes, morocco, beyrouth, cedar, explosion, anime, my hero academia, manga, bakugou, bakugo, boku no hero academia, kacchan, deku, bnha, mha, japan, all might, megumin, fire, red, retro, konosuba, city, katsuki bakugou, apocalypse, katsuki, boom, cute, izuku, midoriya, funny, lord explosion murder, akira, hero

augustil 2020 süttis Liibanonis Beiruti sadamas ebakindlalt hoitud umbes 2750 tonni ammooniumnitraadi vahemälu ja põhjustas tohutu kõrgetasemelise plahvatuse, mis hävitas suure osa iidsest linnast.

𝐁𝐞𝐢𝐫U𝐭 2020

Beiruti linna tabas teisipäeva varaõhtul paar plahvatust, mis oli esimesest palju suurem, tappes vähemalt 154 inimest, vigastades üle 5000 ja põhjustades ulatuslikke kahjusid. Liibanoni tervishoiuministri Hamad Hassani sõnul on haiglasse viidud üle 1000 inimese ja 120 oli reedel endiselt kriitilises seisundis.

Teine plahvatus saatis kõrgele linna sadama kohale lainetava punaka tulva ja tekitas lööklaine, mis purustas klaasi kilomeetrite kaupa. Vaatamata tohutule otsinguoperatsioonile arvatakse Vahemere idarannikul Liibanoni pealinnas asuvas linnas endiselt teadmata kadunuks kümneid inimesi.

Ajal, mil võimud juhtunut kokku panevad, on siin ülevaade sellest, mida me teame ja mida mitte.

Mis plahvatused põhjustas?
Täpne põhjus on teadmata, kuid kella 18 paiku laastas tulekahju sadama ladu. Toimus kaks plahvatust, üks väiksem, millele järgnes mõni sekund hiljem suurem plahvatus, mis hävitas suure osa linnast.