Idag pratar vi om förändring, innovation och adoption.

color tv came out in Italy in 1970s

När färg-tv:n kom ut i Italien på 1970-talet återkallade de lokala myndigheterna de flesta TV-apparater och hävdade att de inte gjorde tillräckligt med tester och att de kunde vara skadliga för tittarna. Kanske hade de rätt, kanske inte. Poängen är att det var en störande teknik som regeringen försökte reglera eftersom de inte förstod det.

Ett annat exempel är internet.

Ansågs först vara en “övergående modefluga” och sedan massivt adopterad av alla med en smartphone eller en bärbar dator i hela ordet.

Jag minns att Bill Gates i en intervju på David Letterman Show gjordes åtlöje för att han förklarade vad internet var och hur det skulle förändra världen.

Bill: “[Internet] håller på att bli en plats där människor kan publicera information […], skicka elektroniska e-postmeddelanden…”

Intervjuare: “för ett par månader sedan kom det ett stort genombrott tillkännagivande att de på internet […] skulle sända en basebollmatch […] och jag tänkte bara för mig själv “ringar radio en klocka?” “…..

Bill: “Du kan lyssna på den när du vill”

Intervjuare: “Ringer bandspelare en klocka?”

… och så vidare. Det var ärligt talat smärtsamt att titta på, men Bill skrattade. Inte med honom, utan mot honom.

Du vet vart jag är på väg med det här, men jag vill göra det kristallklart.

Jag tror ödmjukt att när det är stora innovationer inblandade blir folk rädda.

Människor kommer att försöka försvara status quo eftersom “förändring” skrämmer människor. Att byta jobb, byta hem, byta partner (lol) är en skrämmande känsla eftersom vi är programmerade att söka trygghet och stanna i vår komfortzon.

Om våra förfäder hittade en bra grotta, med massor av matkällor, behövde de inte “gå ur sin komfortzon” och slåss mot några lejon för att säkra sin nästa måltid.

Förändringar är skrämmande och denna teknik är svår att förstå. Vissa människor försöker förstå det, men det är ärligt talat svårt som fan. Jag har varit i detta utrymme i många år och jag lär mig fortfarande nya saker varje dag.

Nya konsensusmekanismer, olika typer av blockkedjor, validatorer, delegatorer, gruvarbetare, har rate, incitament, orakel, etc etc. Ju mer du lär dig desto mer vill du lära dig och desto mer inser du att det finns mer att lära.

Detta är att säga att de flesta bara kommer att borsta bort det eftersom de inte vill använda hjärnkraft för att förstå det.

Låt mig förstå det här: det är helt OK att inte vilja lära sig det. Jag vet inte hur e-postmeddelanden fungerar och ändå använder jag dem varje dag.

Jag vet inte hur internet faktiskt fungerar och ändå använder jag det varje dag.

Samma sak med telefonsamtal, textmeddelanden, TV-apparater osv.

Som sagt, det tar tid att vänja sig vid en ny teknik och det är därför folk skrämmer.

De flesta människor kommer bara att borsta bort det för att de inte gillar det de inte förstår, tills de inser att de kan börja använda tekniken utan att riktigt veta vad som ligger bakom den.

Jag tror att vi fortfarande är tidiga. Från och med idag är det ganska svårt för den genomsnittliga användaren att ställa in en plånbok, skriva ner startfrasen, engagera sig i decentraliserade finansprotokoll, $AAVE , Uniswap, Pancakeswap, Curve, sedan hitta rätt insatsleverantör, sedan skicka tokens mellan plånböcker etc.

Som det är nu är det inte tänkt att tilltala miljarder människor, och det här är bra. Det är bra eftersom när företag börjar fokusera på kundcentrering och upplevelse, kommer alla att vilja vara en del av det.

Nya företag kommer att födas på blockkedjan, nya tjänster kommer att tillhandahållas. Web3 handlar om att flytta makt från stora företag till användarna och det händer mitt framför våra ögon.

$BTC och $ETH är inte 1-årsinvesteringar. Dessa teknologier kommer att förändra världen som vi känner den och de kommer att finna motstånd från samma människor som drar mest nytta av en inflationsbaserad fiat-baserad värld.

Jag är villig att handla och investera i den ovannämnda krypton under det kommande decenniet och möjligen till och med bortom det.

Med allt detta sagt är inte varje krypto densamma, precis som att inte alla aktier är likadana.

Att jämföra BTC med TurtleCoin är som att jämföra $TSLA (Tesla Motors, Inc.) (Tesla Motors, Inc.) med Theranos. Och det finns en anledning till att Theranos inte har en ticker.

Bitcoin cryptocurrency – Bitcoin BTC Sticker

Bitcoin cryptocurrency - Bitcoin BTC Sticker Sticker
Bitcoin cryptocurrency – Bitcoin BTC Sticker
Utrustad 3-lagers, pappahatt, skrivbordsmatta, barnmask, magnet, basebollkeps, musmatta, hundmatta, husdjursbandana, husdjursfilt, kattmatta, aktiv t-shirt, baseball ¾-ärmad t-shirt, klassisk t-shirt , Grafisk T-shirt, Lätt hoodie, Lätt tröja, Långärmad T-shirt, Lång T-shirt, Premium T-shirt, Pullover Hoodie, Pullover Sweatshirt, Racerback Linne, Ärmlös T-shirt, Essential T-shirt, Linne, Tri -blandning T-shirt, V-ringad T-shirt, Hoodie med dragkedja, A-Line Klänning, Chiffong Top, Fitted Scoop T-Shirt, Fitted T-Shirt, Fitted V-Neck T-Shirt, Grafisk T-Shirt Klänning, Leggings , Minikjol, Premium Scoop T-shirt, Relaxed Fit T-shirt, Sticker, Glossy Sticker, Laptop Skin, Laptop Sleeve, Transparent Sticker, iPad Skin, iPad Snap Case, iPhone Skin, iPhone Snap Case, iPhone Soft Case, iPhone Tough Fodral, iPhone-plånbok, Samsung Galaxy-skal, Samsung Galaxy Snap-fodral, Samsung Galaxy Soft-fodral, Samsung Galaxy Tough-fodral, Konsttavlatryck, Konsttryck, Canvasmonterat tryck