Hari ini kita bercakap tentang perubahan, inovasi dan penerimaan.

color tv came out in Italy in 1970s

Apabila tv berwarna keluar di Itali pada tahun 1970-an, pihak berkuasa tempatan membatalkan kebanyakan TV kerana mendakwa mereka tidak melakukan ujian yang mencukupi dan boleh membahayakan pemerhati. Mungkin mereka betul, mungkin tidak. Intinya ialah ia adalah teknologi yang mengganggu yang cuba dikawal oleh kerajaan kerana mereka tidak memahaminya.

Contoh lain ialah internet.

Mula-mula dianggap sebagai “fad” , kemudian diterima pakai secara besar-besaran oleh semua orang dengan telefon pintar atau komputer riba dalam keseluruhan perkataan.

Saya masih ingat Bill Gates dalam temu bual di David Letterman Show dipersendakan kerana dia menerangkan apa itu internet dan bagaimana ia akan mengubah dunia.

Bil: “[Internet] menjadi tempat orang boleh menerbitkan maklumat […], menghantar e-mel elektronik…”

Penemubual: “Beberapa bulan lalu terdapat pengumuman besar bahawa di internet […] mereka akan menyiarkan permainan besbol […] dan saya hanya terfikir sendiri “adakah radio membunyikan loceng?” “…..

Bill: “Anda boleh mendengarnya bila-bila masa anda mahu”

Penemubual: “Adakah perakam pita membunyikan loceng?”

… dan sebagainya. Sejujurnya ia menyakitkan untuk menonton, tetapi Bill ketawa. Bukan dengan dia, tapi pada dia.

Anda tahu ke mana saya pergi dengan ini, tetapi saya mahu menjadikannya jelas.

Saya dengan rendah hati percaya bahawa setiap kali terdapat inovasi besar yang terlibat, orang ramai menjadi takut.

Orang ramai akan cuba mempertahankan status quo kerana “perubahan” menakutkan orang ramai. Menukar pekerjaan, menukar rumah, menukar rakan kongsi (lol) adalah perasaan yang menakutkan kerana kami diprogramkan untuk mencari keselamatan dan kekal dalam zon selesa kami.

Jika nenek moyang kita menemui sebuah gua yang baik, dengan banyak sumber makanan, mereka tidak perlu “keluar dari zon selesa mereka” dan melawan beberapa singa untuk mendapatkan makanan seterusnya.

Perubahan adalah menakutkan dan teknologi ini sukar difahami. Sesetengah orang cuba memahaminya, tetapi sejujurnya ia sukar sekali. Saya telah berada di ruang ini selama bertahun-tahun dan saya masih belajar perkara baru setiap hari.

Mekanisme konsensus baharu, pelbagai jenis rantaian blok, pengesah, pendelegator, pelombong, mempunyai kadar, insentif, ramalan, dsb. dsb. Semakin banyak anda belajar semakin banyak anda ingin belajar dan semakin anda sedar bahawa terdapat lebih banyak perkara untuk dipelajari.

Ini bermaksud bahawa kebanyakan orang hanya akan menolaknya kerana mereka tidak mahu menggunakan kuasa otak untuk memahaminya.

Biar saya meluruskan perkara ini: tidak mengapa jika tidak mahu mempelajarinya. Saya tidak tahu cara e-mel berfungsi tetapi saya menggunakannya setiap hari.

Saya tidak tahu bagaimana internet sebenarnya berfungsi dan sekali lagi, saya menggunakannya setiap hari.

Sama dengan panggilan telefon, mesej teks, TV, dsb.

Walau bagaimanapun, ia memerlukan masa untuk membiasakan diri dengan teknologi baharu dan itulah sebabnya orang ramai berasa gentar.

Kebanyakan orang hanya akan menepisnya kerana mereka tidak menyukai apa yang mereka tidak faham, sehingga mereka menyedari bahawa mereka boleh mula menggunakan teknologi tanpa benar-benar mengetahui apa yang ada di belakangnya.

Saya percaya kita masih awal. Setakat hari ini, agak sukar bagi pengguna biasa untuk menyediakan dompet, menulis frasa benih, melibatkan diri dalam protokol kewangan terdesentralisasi, $AAVE , Uniswap, Pancakeswap, Curve, kemudian mencari penyedia staking yang betul, kemudian menghantar token antara dompet dsb.

Seperti sekarang ia tidak ditetapkan untuk menarik berbilion orang, dan ini adalah perkara yang baik. Ini adalah perkara yang baik kerana sebaik sahaja syarikat mula memfokuskan pada tumpuan dan pengalaman pelanggan, semua orang akan mahu menjadi sebahagian daripadanya.

Syarikat baru akan dilahirkan di blockchain, perkhidmatan baru akan disediakan. Web3 adalah mengenai peralihan kuasa daripada syarikat besar kepada pengguna dan ia berlaku di hadapan mata kita.

$BTC dan $ETH bukan pelaburan 1 tahun. Teknologi ini akan mengubah dunia seperti yang kita ketahui dan mereka akan mendapat tentangan daripada orang yang sama yang mendapat manfaat paling banyak daripada dunia berasaskan fiat inflasi.

Saya bersedia untuk berdagang dan melabur dalam kripto yang disebutkan di atas untuk dekad yang akan datang dan mungkin juga selepas itu.

Dengan semua ini dikatakan, tidak setiap crypto adalah sama, sama seperti tidak setiap saham adalah sama.

Membandingkan BTC dengan TurtleCoin adalah seperti membandingkan $TSLA (Tesla Motors, Inc.) (Tesla Motors, Inc.) dengan Theranos. Dan ada sebab mengapa Theranos tidak mempunyai ticker.

Bitcoin cryptocurrency – Bitcoin BTC Sticker

Bitcoin cryptocurrency - Bitcoin BTC Sticker Sticker
Bitcoin cryptocurrency – Bitcoin BTC Sticker
Dipasang 3 Lapisan, Topi Ayah, Tikar Meja, Topeng Kanak-kanak, Magnet, Topi Besbol, Pad Tetikus, Tikar Anjing, Bandana Haiwan Kesayangan, Selimut Haiwan Kesayangan, Tikar Kucing, Kemeja-T Aktif, Kemeja-T Lengan Besbol ¾, Kemeja-T Klasik , Baju-T Grafik, Hoodie Ringan, Baju Sweat Ringan, Baju-T Lengan Panjang, Baju-T Panjang, Baju-T Premium, Hoodie Pullover, Baju Pullover, Baju Atasan Racerback, Baju Tanpa Lengan, Baju-T Penting, Atasan Tank, Tri -Bancuhan T-Shirt, T-Shirt Leher V, Hoodie Berzip, Pakaian A-Line, Top Chiffon, T-Shirt Scoop Dipasang, T-Shirt Dilengkapi, T-Shirt Leher V Dipasang, Pakaian T-Shirt Grafik, Legging , Skirt Mini, T-Shirt Scoop Premium, T-Shirt Relaxed Fit, Pelekat, Pelekat Berkilat, Kulit Komputer Riba, Lengan Komputer Riba, Pelekat Lutsinar, Kulit iPad, Sarung Snap iPad, Kulit iPhone, Sarung Snap iPhone, Sarung Lembut iPhone, iPhone Tough Sarung, Dompet iPhone, Kulit Samsung Galaxy, Sarung Samsung Galaxy Snap, Sarung Lembut Samsung Galaxy, Sarung Samsung Galaxy Tough, Cetakan Papan Seni, Cetakan Seni, Cetakan Dilekapkan Kanvas