Dina iki kita ngomong babagan owah-owahan, inovasi lan adopsi.

color tv came out in Italy in 1970s

Nalika tv warna metu ing Italia ing taun 1970-an, panguwasa lokal mbatalake umume TV amarga ora nindakake tes sing cukup lan bisa mbebayani kanggo nonton. Mungkin padha bener, bisa uga ora. Intine yaiku teknologi sing ngganggu sing nyoba diatur dening pemerintah amarga ora ngerti.

Conto liyane yaiku internet.

Pisanan dianggep minangka “fad passing”, banjur diadopsi sacara massal dening kabeh wong sing duwe smartphone utawa laptop ing kabeh tembung.

Aku elinga Bill Gates ing Interview ing David Letterman Show digawe fun amarga dheweke nerangake apa internet lan carane iku bakal ngganti donya.

Bill: “[Internet] dadi papan ing ngendi wong bisa nerbitake informasi […], ngirim email elektronik…”

Interviewer: “sawetara sasi kepungkur ana woro-woro terobosan gedhe sing ing internet […] padha arep nyiarake game baseball […] lan aku mung mikir dhewe “apa radio muni lonceng?” “…..

Bill: “Sampeyan bisa ngrungokake kapan wae sampeyan pengin”

Pewawancara : “Apa tape recorder muni bel???”

… lan liya-liyane. Sajujure nglarani nonton, nanging Bill ngguyu. Ora karo dheweke, nanging karo dheweke.

Sampeyan ngerti ngendi aku arep karo iki, nanging aku pengin nggawe iku cetha.

Aku kanthi andhap asor percaya yen saben ana inovasi gedhe, wong bakal wedi.

Wong bakal nyoba kanggo mbela status quo amarga “owah-owahan” wedi wong. Ganti proyek, ganti omah, ganti mitra (lol) iku rasa medeni amarga kita diprogram kanggo golek keamanan lan tetep ing zona nyaman.

Yen leluhur kita nemokake guwa sing apik, kanthi akeh sumber pangan, dheweke ora perlu “metu saka zona nyaman” lan nglawan singa kanggo ngamanake panganan sabanjure.

Owah-owahan medeni lan teknologi iki angel dingerteni. Sawetara wong nyoba ngerti, nanging sejatine angel banget. Aku wis ana ing papan iki nganti pirang-pirang taun lan aku isih sinau babagan anyar saben dina.

Mekanisme konsensus anyar, macem-macem jinis pamblokiran, validator, delegator, penambang, duwe tingkat, insentif, oracle, etc.

Iki tegese umume wong mung bakal ngilangi amarga ora pengin nggunakake kekuwatan otak kanggo ngerti.

Ayo kula langsung: ora apa-apa yen ora pengin sinau. Aku ora ngerti cara kerja email, nanging aku nggunakake saben dina.

Aku ora ngerti kepiye Internet bisa digunakake, nanging maneh, aku nggunakake saben dina.

Padha karo telpon, pesen teks, TV, lsp.

Sing jarene, butuh wektu kanggo biasa karo teknologi anyar lan mulane wong-wong padha wedi.

Umume wong mung bakal nyikat amarga ora seneng karo apa sing ora dingerteni, nganti dheweke ngerti yen dheweke bisa nggunakake teknologi kasebut tanpa ngerti apa sing ana ing mburine.

Aku pracaya kita isih awal. Ing dina iki cukup angel kanggo pangguna rata-rata nyiyapake dompet, nulis tembung wiji, melu protokol keuangan desentralisasi, $ AAVE , Uniswap, Pancakeswap, Curve, banjur nemokake panyedhiya staking sing bener, banjur ngirim token antarane dompet etc.

Kaya saiki, iki durung disetel kanggo narik kawigaten milyaran wong, lan iki pancen apik. Iku apik amarga yen perusahaan wiwit fokus ing customer centricity lan pengalaman, kabeh wong bakal pengin dadi bagéan saka iku.

Perusahaan anyar bakal lair ing blockchain, layanan anyar bakal diwenehake. Web3 kabeh babagan ngganti kekuwatan saka perusahaan gedhe menyang pangguna lan kedadeyan langsung ing ngarep mata.

$BTC lan $ETH dudu investasi 1 taun. Teknologi kasebut bakal ngganti jagad kaya sing kita kenal lan bakal nemokake resistensi saka wong sing padha sing entuk manfaat paling akeh saka jagad berbasis fiat inflasi.

Aku gelem dagang lan nandur modal ing crypto kasebut ing dasawarsa sabanjure lan bisa uga ngluwihi.

Kanthi kabeh iki dicritakake, ora saben crypto padha, kaya ora saben saham padha.

Mbandhingake BTC karo TurtleCoin kaya mbandhingake $TSLA (Tesla Motors, Inc.) (Tesla Motors, Inc.) karo Theranos. Lan ana alesan kenapa Theranos ora duwe ticker.

Bitcoin cryptocurrency – Bitcoin BTC Sticker

Bitcoin cryptocurrency - Bitcoin BTC Sticker Sticker
Bitcoin cryptocurrency – Bitcoin BTC Sticker
Dilengkapi 3 Lapisan, Topi Ayah, Keset Meja, Topeng Anak, Magnet, Topi Baseball, Alas Mouse, Keset Anjing, Bandana Pet, Selimut Pet, Keset Kucing, Kaos Aktif, Kaos Lengan Baseball ¾, Kaos Klasik , Kaos Grafis, Hoodie Ringan, Kaos Ringan, Kaos Lengan Panjang, Kaos Panjang, Kaos Premium, Kaos Pullover, Kaos Pullover, Kaos Racerback, Kaos Tanpa Lengan, Kaos Penting, Tank Top, Tri – Kaos Campuran, Kaos Leher V, Hoodie Zip, Gaun A-Line, Atasan Sifon, Kaos Sendok Dilengkapi, Kaos Dipasang, Kaos V-neck Dipasang, Gaun Kaos Grafis, Legging , Rok Mini, Kaos Sendok Premium, Kaos Relaksasi, Stiker, Stiker Glossy, Kulit Laptop, Lengan Laptop, Stiker Transparan, Kulit iPad, Kasus Snap iPad, Kulit iPhone, Kasus Snap iPhone, Kasus Soft iPhone, iPhone Tangguh Kasus, Dompet iPhone, Kulit Samsung Galaxy, Kasus Samsung Galaxy Snap, Kasus Soft Samsung Galaxy, Kasus Samsung Galaxy Tangguh, Cetak Papan Seni, Cetakan Seni, Cetakan Dipasang Kanvas