Όταν η έγχρωμη τηλεόραση κυκλοφόρησε στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970, οι τοπικές αρχές ανακάλεσαν τις περισσότερες τηλεοράσεις ισχυριζόμενοι ότι δεν έκαναν αρκετές δοκιμές και ότι θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για τους θεατές. Ίσως είχαν δίκιο, ίσως όχι. Το θέμα είναι ότι επρόκειτο για μια διασπαστική τεχνολογία που η κυβέρνηση προσπάθησε να ρυθμίσει επειδή δεν την καταλάβαιναν.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι το διαδίκτυο.
Αρχικά θεωρήθηκε μια “παροδική μόδα” και στη συνέχεια υιοθετήθηκε μαζικά από όλους με ένα smartphone ή ένα φορητό υπολογιστή σε ολόκληρη τη λέξη.
Θυμάμαι τον Μπιλ Γκέιτς σε μια συνέντευξη στο Σόου του Ντέιβιντ Λέτερμαν να τον κορόιδευαν επειδή εξηγούσε τι είναι το διαδίκτυο και πώς επρόκειτο να αλλάξει τον κόσμο.
Bill: “[Το Διαδίκτυο] γίνεται ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να δημοσιεύουν πληροφορίες […], στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου…”
Συνεντευκτής: “Πριν από μερικούς μήνες έγινε μια μεγάλη ανακάλυψη ότι στο Διαδίκτυο […] επρόκειτο να μεταδώσουν έναν αγώνα μπέιζμπολ […] και σκέφτηκα μόνος μου “χτυπά το ραδιόφωνο ένα κουδούνι;” “……
Bill: “Μπορείς να το ακούσεις όποτε θέλεις”
Συνεντευκτής: “Χτυπούν καμπάνα τα μαγνητόφωνα;;;”
… και ούτω καθεξής. Ήταν ειλικρινά οδυνηρό να το βλέπεις, αλλά ο Μπιλ γελούσε. Όχι μαζί του, αλλά σε αυτόν.
Ξέρετε πού πηγαίνω με αυτό, αλλά θέλω να το ξεκαθαρίσω.
Πιστεύω ταπεινά ότι κάθε φορά που εμπλέκονται μεγάλες καινοτομίες, ο κόσμος φοβάται.
Οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το status quo γιατί η «αλλαγή» τρομάζει τους ανθρώπους. Το να αλλάξουμε δουλειά, να αλλάξουμε σπίτι, να αλλάξουμε συνεργάτες (lol) είναι τρομακτικό συναίσθημα γιατί είμαστε προγραμματισμένοι να αναζητούμε ασφάλεια και να μένουμε στη ζώνη άνεσής μας.
Αν οι πρόγονοί μας βρήκαν μια καλή σπηλιά, με άφθονες πηγές τροφής, δεν χρειαζόταν να «βγούν από τη ζώνη άνεσής τους» και να πολεμήσουν μερικά λιοντάρια για να εξασφαλίσουν το επόμενο γεύμα τους.
Η αλλαγή είναι τρομακτική και αυτή η τεχνολογία είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να το καταλάβουν, αλλά είναι ειλικρινά δύσκολο. Είμαι πολλά χρόνια σε αυτόν τον χώρο και ακόμα μαθαίνω νέα πράγματα καθημερινά.
Νέοι μηχανισμοί συναίνεσης, διαφορετικοί τύποι blockchain, επικυρωτές, αντιπρόσωποι, εξορύκτες, έχει ποσοστά, κίνητρα, χρησμούς, κ.λπ., κ.λπ.
Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς θα το βουρτσίσουν επειδή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του εγκεφάλου για να το καταλάβουν.
Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω: είναι απολύτως εντάξει να μην θέλετε να το μάθετε. Δεν ξέρω πώς λειτουργούν τα email και όμως τα χρησιμοποιώ καθημερινά.
Δεν ξέρω πώς λειτουργεί πραγματικά το Διαδίκτυο και όμως, πάλι, το χρησιμοποιώ καθημερινά.
Το ίδιο με τηλεφωνήματα, μηνύματα κειμένου, τηλεοράσεις κ.λπ.
Τούτου λεχθέντος, χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσετε μια νέα τεχνολογία και γι’ αυτό οι άνθρωποι φρικάρουν.
Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς θα το ξεπεράσουν επειδή δεν τους αρέσει αυτό που δεν καταλαβαίνουν, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά τι κρύβεται πίσω από αυτήν.
Πιστεύω ότι είμαστε ακόμα νωρίς. Από σήμερα είναι πολύ δύσκολο για τον μέσο χρήστη να δημιουργήσει ένα πορτοφόλι, να γράψει τη φράση αρχική, να συμμετάσχει σε αποκεντρωμένα πρωτόκολλα χρηματοδότησης, $AAVE , Uniswap, Pancakeswap, Curve, στη συνέχεια να βρει τον κατάλληλο πάροχο πονταρίσματος και μετά να στείλει μάρκες μεταξύ πορτοφολιών κ.λπ.
Όπως είναι τώρα, δεν είναι έτοιμο να απευθύνεται σε δισεκατομμύρια ανθρώπους, και αυτό είναι καλό. Είναι καλό γιατί από τη στιγμή που οι εταιρείες αρχίσουν να εστιάζουν στην πελατοκεντρικότητα και την εμπειρία, όλοι θα θέλουν να είναι μέρος της.
Θα γεννηθούν νέες εταιρείες στο blockchain, θα παρέχονται νέες υπηρεσίες. Το Web3 έχει να κάνει με τη μετατόπιση ισχύος από τις μεγάλες εταιρείες στους χρήστες και αυτό συμβαίνει ακριβώς μπροστά στα μάτια μας.
Το $BTC και το $ETH δεν είναι επενδύσεις 1 έτους. Αυτές οι τεχνολογίες θα αλλάξουν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε και θα βρουν αντίσταση από τους ίδιους ανθρώπους που ωφελούνται περισσότερο από έναν πληθωριστικό κόσμο που βασίζεται σε φίατ.
Είμαι πρόθυμος να πραγματοποιήσω συναλλαγές και να επενδύσω στο προαναφερθέν crypto για την επόμενη δεκαετία και, ενδεχομένως, ακόμη και πέρα από αυτό.
Με όλα αυτά που λέγονται, δεν είναι κάθε κρυπτογράφηση το ίδιο, όπως δεν είναι κάθε μετοχή το ίδιο.
Η σύγκριση του BTC με το TurtleCoin είναι σαν να συγκρίνεις το $TSLA (Tesla Motors, Inc.) (Tesla Motors, Inc.) με το Theranos. Και υπάρχει λόγος που ο Θήρανος δεν έχει τικεράκι.
Bitcoin cryptocurrency – Bitcoin BTC Sticker

Εφοδιασμένο 3 στρώσεων, Καπέλο μπαμπά, Χαλάκι γραφείου, Παιδική μάσκα, Μαγνήτης, Καπέλο του μπέιζμπολ, Μαξιλαράκι για ποντίκια, Χαλάκι για σκύλους, Μπαντάνα για κατοικίδια, Κουβέρτα για κατοικίδια, Χαλάκι για γάτες, Μπλουζάκι Active, Μπλουζάκι μπέιζμπολ με μανίκια, Κλασικό μπλουζάκι , Γραφικό μπλουζάκι, Ελαφρύ μπλουζάκι με κουκούλα, Ελαφρύ μπλουζάκι, Μακρυμάνικο μπλουζάκι, Μακρυμάνικο μπλουζάκι, Premium μπλουζάκι, πουλόβερ κουκούλα, πουλόβερ φούτερ, μπλουζάκι Racerback, αμάνικο μπλουζάκι, Essential μπλουζάκι, μπλουζάκι, Tri -Μικτό μπλουζάκι, Μπλουζάκι με λαιμόκοψη σε V, Φούτερ με φερμουάρ, Φόρεμα σε γραμμή A, Μπλουζάκι από σιφόν, Εφαρμόσιμο μπλουζάκι, Εφαρμόσιμο μπλουζάκι, Εφαρμοστό μπλουζάκι με λαιμόκοψη, γραφικό μπλουζάκι, κολάν , Μίνι φούστα, Premium Scoop T-Shirt, Relaxed Fit T-shirt, Sticker, Glossy Sticker, Skin Laptop, Laptop Sleeve, Transparent Sticker, iPad Skin, iPad Snap Case, iPhone Skin, iPhone Snap Case, iPhone Soft Case, iPhone Tough Θήκη, Πορτοφόλι iPhone, Samsung Galaxy Skin, Samsung Galaxy Snap Case, Samsung Galaxy Soft Case, Samsung Galaxy Tough Case, Art Board Print, Art Print, Canvas Mounted Print