Wiel van Emoties Magneet – Dutch

Wheel Of Emotions Magnet

Het fenomeen van elektromagnetische inductie. De wet van Faraday – Nederlands

Het fenomeen van elektromagnetische inductie werd ontdekt door Michael Faraday en Joseph Henry. De resultaten van het eerste experiment dat het fenomeen van elektromagnetische inductie belichtte, werden in 1931 gepubliceerd door Faraday. Het fenomeen van elektromagnetische inductie bestaat uit het verschijnen van een geïnduceerde elektromotorische spanning en een geïnduceerde stroom in een circuit dat wordt gekruist door een in de tijd variërende magnetische flux. Een eenvoudig experiment dat het fenomeen illustreert, wordt getoond in figuur 1. We hebben een spoel op de klemmen waarvan we een milliampère aansluiten die een gesloten circuit vormt. We brengen een magneet in de buurt van dit circuit. Als de magneet in rust is, geeft de ampèremeter geen stroom aan. Als de magneet heen en weer wordt bewogen tussen de spoelwindingen, wijkt de naald van de ampèremeter af, wat aangeeft dat er in het spoelcircuit een stroom aanwezig is die geïnduceerde stroom wordt genoemd, wat aangeeft dat dit systeem (spoel + magneet) zich gedraagt ​​​​als een elektrische generator, de elektromotorische spanning verschijnen genaamd spanningsgeïnduceerde elektromotoren.

Legea lui Faraday
Figuur 1
  • A. Magneet in rust
  • B. Magneet beweegt naar links
  • C. Magneet beweegt naar rechts

Regel van Lenz
De richting van de geïnduceerde stroom is gerelateerd aan de beweging van de magneet en hoe de polen van de magneet naar de spoel zijn gericht. De regel die de richting van de geïnduceerde stroom en de geïnduceerde elektromotorische spanning bepaalt, wordt de regel van Lenz genoemd en luidt als volgt: de geïnduceerde elektromotorische spanning en de geïnduceerde stroom hebben een zodanige betekenis dat ze de variatie van het inductieve magnetische veld (dat is de oorzaak van het fenomeen). De toepassing van de regel van Lenz voor het in figuur 1 beschreven experiment wordt hieronder geïllustreerd. In figuur 2 komt de magneet binnen met de N-pool tussen de spoelwindingen. De spoel van het inductieve magnetische veld B is naar links georiënteerd en veroorzaakt een toenemende flux door de spoel. Volgens de regel van Lenz moet het geïnduceerde magnetische veld B een flux veroorzaken die deze toename tegenwerkt, dat wil zeggen in de tegenovergestelde richting van inductief B. Daarom moet de geïnduceerde stroom door de spoel een zodanige richting hebben dat een geïnduceerde B de toename van de B-inductor tegenwerkt.

Faraday's law De magneet komt binnen
Figuur 2

Magneetwiel van emoties – WOORDENLIJST

Bezorgd, overweldigd, bang, doodsbang, geschokt, overweldigd, gedesillusioneerd, verbaasd, verbaasd, eerbiedig, gretig, energiek, bevrijd, extatisch, geamuseerd, geamuseerd, SPEELS, OPEN, GENSPIREERD, ONVERSCHILLEND, APATHIC, GESOLEERD, VERLATEN, LEEG, LAGER, KWETSBAAR, MACHTLOOS, SLACHTOFFER, GENEGEERD, BESCHADIGD, VERWIJDERING, AARZELIG, HAATIG TERUGGETROKKEN, GERRITEERD, BOOS, VIJANDIG, VEROORZAAKT, BOOS, BOOS, VERKEERD, RESENTINS, JALOERS, ONZEKER, VERWOEST, ONGELOFD, SLECHT, VERWAREND , Opgewonden, Vrolijk, Geïnteresseerd, Trots, Toegegeven, Sterk, Vreedzaam, Intiem, Optimistisch, Verveeld, Longy, Depressief, Wanhopig, Verlaten, Schuldig, Vermijding, Angstaanjagend, Teleurgesteld, Afkeurend, Ruw, DAT, DREIGEND, GEWOND, UMI BED, AFGEWEZEN, ONDERWERP, ONZEKER, ONGELUKKIG, ENG, ANGST, VERRAST, GELUKKIG, VERDRIETIG, AFSTAND, BOOS

STICKER TE KOOP Wiel van Emoties Magneet

110694705_overland-bikkies_O9UDB
https://www.redbubble.com/i/sticker/Wheel-Of-Emotions-Magnet-by-cristianbalmus/110694705.EJUG5?asc=u

Wheel Of Emotions Magnet – WORD LIST

WORRIED, OVERWHELMED, FRIGHTENED, TERRIFIED, SHOCKED, DISMAYED, DISILLUSIONED, PERPLEXED, ASTONISHED, AWE, EAGER, ENERGETIC, LIBERATED, ECSTATIC, AMUSED, INQUISITIVE, IMPORTANT, CONFIDENT, RESPECTED, FULFILLED, COURAGEOUS, PROVOCATIVE, LOVING, HOPEFUL, SENSITIVE, PLAYFUL, OPEN, INSPIRED, INDIFERENT, APATHETIC, ISOLATED, ABANDONED, EMPTY, INFERIOR, VULNERABLE, POWERLESS, VICTIMIZED, IGNORED, ASHAMED, REMORSEFUL, HESITANT, AVERSION, DETESTABLE, REVULSION, REVOLTED, REPUGNANT, LOATHING, SARCASTIC, SKEPTICAL, SUSPICIOUS, WITHDRAWN, IRRITATED, INFURIATED, HOSTILE, PROVOKED, ENRAGED, FURIOUS, VIOLATED, RESENTFUL, JEALOUS, INSECURE, DEVASTATED, EMBARRASSED, RIDICULED, DISRESPECTED, ALIENATED, INADEQUATE, INSIGNIFICANT, WORTHLESS, INFERIOR, INADEQUATE, STARTLED, CONFUSED, AMAZED, EXCITED, JOYFUL, INTERESTED, PROUD, ACCEPTED, POWERFUL, PEACEFUL, INTIMATE, OPTIMISTIC, BORED, LONLEY, DEPRESSED, DESPAIR, ABANDONED, GUILTY, AVOIDANCE, AWFUL, DISAPPOINTED, DISAPPROVAL, CRITICAL, DISTANT, FRUSTRATED, AGGRESSIVE, MAD, HATEFUL, THATEFUL, THREATENED, HURT, HUMILIATED, REJECTED, SUBMISSIVE, INSECURE, ANXIOUS, SCARED, FEAR, SURPRISE, HAPPY, SAD, DISGUST, ANGER