Følelseshjul magnet – Norsk

Wheel Of Emotions Magnet

Fenomenet elektromagnetisk induksjon. Faradays lov – norsk

Fenomenet elektromagnetisk induksjon ble oppdaget av Michael Faraday og Joseph Henry, resultatene av det første eksperimentet som fremhever fenomenet elektromagnetisk induksjon ble publisert i 1931 av Faraday. Fenomenet elektromagnetisk induksjon består i utseendet av en indusert elektromotorisk spenning og en indusert strøm i en krets krysset av en tidsvarierende magnetisk fluks. Et enkelt eksperiment som illustrerer fenomenet er vist i figur 1. Vi har en spole ved terminalene som vi kobler til en milliammeter som danner en lukket krets. Vi tar med en magnet i nærheten av denne kretsen. Hvis magneten er i ro, indikerer ikke amperemeteret noen strøm. Hvis magneten flyttes frem og tilbake mellom spolen svinger nålen på amperemeteret, noe som indikerer tilstedeværelsen i spolen kretsen av en strøm kalt indusert strøm som indikerer at dette systemet (spole + magnet) oppfører seg som en elektrisk generator, den elektromotoriske spenningen vises kalt spenningsinduserte elektriske motorer.

Legea lui Faraday
Figur 1
  • A. Magnet i ro
  • B. Magnet beveger seg til venstre
  • C. Magnet beveger seg til høyre

Lenz sin regel
Retningen til den induserte strømmen er relatert til magnetens bevegelse og hvordan magnetens poler er orientert mot spolen. Regelen som bestemmer retningen til den induserte strømmen og den induserte elektromotoriske spenningen kalles Lenz sin regel og er angitt som følger: den induserte elektromotoriske spenningen og den induserte strømmen har en slik følelse at de motsetter seg variasjonen av det induktive magnetfeltet (som er årsaken til fenomenet). Anvendelsen av Lenz sin regel for eksperimentet beskrevet i figur 1 er illustrert nedenfor. I figur 2 går magneten inn med N-polen mellom spolens vindinger. Den induktive magnetfelt B-induktoren er orientert mot venstre og forårsaker en økende fluks gjennom spolen. I følge Lenz sin regel må det induserte magnetfeltet B indusert føre til at en fluks motvirker denne økningen, dvs. å være i motsatt retning av induktiv B. Derfor må den induserte strømmen gjennom spolen ha en slik retning at den får en indusert B til å motvirke økningen av B-induktor.

Faraday's law Magneten kommer inn
Figur 2

Magnet Wheel of Emotions – LISTE OVER ORD

Bekymret, overveldet, redd, livredd, sjokkert, overveldet, desillusjonert, forundret, forbløffet, ærbødig, ivrig, energisk, frigjort, ekstatisk, underholdt, underholdt, LEKEN, ÅPEN, INSPIRERT, INDIFFERENT, APATISK, Isolert, Apatisk, Isolert, SÅRBAR, MAKTLØS, UDRETTET, IGNORERT, SKAMMELIG, FJERNING, NØLENDE, HATISK TILBAKETRETTET, IRRITERT, SINT, FJENDLIG, FORÅRSAKET, SINT, SINT, FEIL, RESENTINER, SJALO, USIKKERT, UDELUKKET, UDELT, UDELT, UDELT, FORSIKTIG, , Spent, Munter, Interessert, Stolt, Innrømmet, Sterk, Fredelig, Intim, Optimistisk, Kjedelig, Longy, Deprimert, Desperat, Forlatt, Skyldig, Unngåelse, Skremmende, Skuffet, Misbillig, Grov, AT, TRUET, SKADET, UMI SENG, AVVISET, SUBJEKT, USIKKER, UTÅLDIG, SKUMMEL, FRYKT, OVERRASKET, GLAD, SAD, LIKER IKKE, SIN

STICKER TIL SALG Følelseshjul magnet

110694705_overland-bikkies_O9UDB
https://www.redbubble.com/i/sticker/Wheel-Of-Emotions-Magnet-by-cristianbalmus/110694705.EJUG5?asc=u

Wheel Of Emotions Magnet – WORD LIST

WORRIED, OVERWHELMED, FRIGHTENED, TERRIFIED, SHOCKED, DISMAYED, DISILLUSIONED, PERPLEXED, ASTONISHED, AWE, EAGER, ENERGETIC, LIBERATED, ECSTATIC, AMUSED, INQUISITIVE, IMPORTANT, CONFIDENT, RESPECTED, FULFILLED, COURAGEOUS, PROVOCATIVE, LOVING, HOPEFUL, SENSITIVE, PLAYFUL, OPEN, INSPIRED, INDIFERENT, APATHETIC, ISOLATED, ABANDONED, EMPTY, INFERIOR, VULNERABLE, POWERLESS, VICTIMIZED, IGNORED, ASHAMED, REMORSEFUL, HESITANT, AVERSION, DETESTABLE, REVULSION, REVOLTED, REPUGNANT, LOATHING, SARCASTIC, SKEPTICAL, SUSPICIOUS, WITHDRAWN, IRRITATED, INFURIATED, HOSTILE, PROVOKED, ENRAGED, FURIOUS, VIOLATED, RESENTFUL, JEALOUS, INSECURE, DEVASTATED, EMBARRASSED, RIDICULED, DISRESPECTED, ALIENATED, INADEQUATE, INSIGNIFICANT, WORTHLESS, INFERIOR, INADEQUATE, STARTLED, CONFUSED, AMAZED, EXCITED, JOYFUL, INTERESTED, PROUD, ACCEPTED, POWERFUL, PEACEFUL, INTIMATE, OPTIMISTIC, BORED, LONLEY, DEPRESSED, DESPAIR, ABANDONED, GUILTY, AVOIDANCE, AWFUL, DISAPPOINTED, DISAPPROVAL, CRITICAL, DISTANT, FRUSTRATED, AGGRESSIVE, MAD, HATEFUL, THATEFUL, THREATENED, HURT, HUMILIATED, REJECTED, SUBMISSIVE, INSECURE, ANXIOUS, SCARED, FEAR, SURPRISE, HAPPY, SAD, DISGUST, ANGER