Sot po flasim për ndryshim, risi dhe adoptim.

color tv came out in Italy in 1970s

Kur televizori me ngjyra doli në Itali në vitet 1970, autoritetet lokale anuluan shumicën e televizorëve duke pretenduar se nuk kishin bërë mjaftueshëm testime dhe se mund të ishin të dëmshëm për shikuesit. Ndoshta kishin të drejtë, ndoshta jo. Çështja ishte se ishte një teknologji përçarëse që qeveria u përpoq ta rregullonte sepse ata nuk e kuptonin atë.

Një shembull tjetër është interneti.

Fillimisht u konsiderua si një “modë kalimtare”, më pas u miratua masivisht nga të gjithë me një smartphone ose një laptop në të gjithë fjalën.

Më kujtohet që Bill Gates në një intervistë në emisionin David Letterman Show u tall me të, sepse ai po shpjegonte se çfarë ishte interneti dhe si do të ndryshonte botën.

Bill: “[Interneti] po bëhet një vend ku njerëzit mund të publikojnë informacion […], duke dërguar emaile elektronike…”

Intervistuesi: “Para nja dy muajsh u bë një njoftim i madh se në internet […] do të transmetonin një lojë bejsbolli […] dhe unë thjesht mendova me vete “a bie radio një zile?” “…..

Bill: “Mund ta dëgjoni kur të doni”

Intervistuesi: “A i bie zile magnetofoni???”

… dhe kështu me radhë. Ishte sinqerisht e dhimbshme të shikoje, por Bill po qeshte. Jo me të, por me të.

Ju e dini se ku po shkoj me këtë, por dua ta bëj të qartë.

Unë besoj me përulësi se sa herë që përfshihen risi të mëdha, njerëzit frikësohen.

Njerëzit do të përpiqen të mbrojnë status quo-në sepse “ndryshimi” i frikëson njerëzit. Ndryshimi i punës, ndryshimi i shtëpive, ndryshimi i partnerëve (lol) është një ndjenjë e frikshme sepse ne jemi të programuar të kërkojmë siguri dhe të qëndrojmë në zonën tonë të rehatisë.

Nëse paraardhësit tanë gjenin një shpellë të mirë, me burime të bollshme ushqimore, ata nuk kishin nevojë të “dalnin nga zona e tyre e rehatisë” dhe të luftonin disa luanë për të siguruar vaktin e radhës.

Ndryshimi është i frikshëm dhe kjo teknologji është e vështirë për t’u kuptuar. Disa njerëz po përpiqen ta kuptojnë, por sinqerisht është e vështirë. Unë kam qenë në këtë hapësirë ​​për shumë vite dhe vazhdoj të mësoj gjëra të reja çdo ditë.

Mekanizma të rinj konsensusi, lloje të ndryshme të blockchain, validatorë, delegues, minatorë, ka norma, stimuj, orakull, etj etj. Sa më shumë të mësoni, aq më shumë dëshironi të mësoni dhe aq më shumë kuptoni se ka më shumë për të mësuar.

Kjo do të thotë se shumica e njerëzve thjesht do ta heqin atë sepse nuk duan të përdorin fuqinë e trurit për ta kuptuar atë.

Më lejoni ta kuptoj këtë: është krejtësisht në rregull të mos duash ta mësosh atë. Nuk e di se si funksionojnë emailet dhe megjithatë i përdor ato çdo ditë.

Nuk e di se si funksionon në të vërtetë interneti dhe përsëri, e përdor atë çdo ditë.

E njëjta gjë me telefonatat, mesazhet me tekst, TV, etj.

Thënë kjo, duhet kohë për t’u mësuar me një teknologji të re dhe kjo është arsyeja pse njerëzit janë të tmerruar.

Shumica e njerëzve thjesht do ta heqin atë sepse nuk u pëlqen ajo që nuk e kuptojnë, derisa të kuptojnë se mund të fillojnë të përdorin teknologjinë pa e ditur realisht se çfarë fshihet pas saj.

Besoj se jemi ende herët. Sot është shumë e vështirë për përdoruesin mesatar të konfigurojë një portofol, të shkruajë frazën fillestare, të përfshihet në protokollet e financave të decentralizuara, $AAVE , Uniswap, Pancakeswap, Curve, më pas gjetja e ofruesit të duhur të aksioneve, më pas dërgimi i argumenteve midis kuletave etj.

Siç është tani, nuk është vendosur të tërheqë miliarda njerëz dhe kjo është një gjë e mirë. Është një gjë e mirë sepse sapo kompanitë të fillojnë të fokusohen në përqendrimin dhe përvojën e klientit, të gjithë do të dëshirojnë të jenë pjesë e saj.

Kompanitë e reja do të lindin në blockchain, do të ofrohen shërbime të reja. Web3 ka të bëjë me zhvendosjen e fuqisë nga korporatat e mëdha te përdoruesit dhe kjo po ndodh pikërisht para syve tanë.

$BTC dhe $ETH nuk janë investime 1-vjeçare. Këto teknologji do të ndryshojnë botën siç e njohim ne dhe do të gjejnë rezistencë nga të njëjtët njerëz që përfitojnë më shumë nga një botë e bazuar në fiat inflacioniste.

Unë jam i gatshëm të tregtoj dhe investoj në kripto-n e lartpërmendur për dekadën e ardhshme dhe ndoshta edhe përtej kësaj.

Me gjithë këtë që u tha, jo çdo kripto është e njëjtë, ashtu si jo çdo aksion është i njëjtë.

Krahasimi i BTC me TurtleCoin është si të krahasosh $TSLA (Tesla Motors, Inc.) (Tesla Motors, Inc.) me Theranos. Dhe ka një arsye pse Theranos nuk ka një shenjë.

Bitcoin cryptocurrency – Bitcoin BTC Sticker

Bitcoin cryptocurrency - Bitcoin BTC Sticker Sticker
Bitcoin cryptocurrency – Bitcoin BTC Sticker
E pajisur me 3 shtresa, Kapelë babi, dyshek tavoline, maskë për fëmijë, magnet, kapak bejsbolli, jastëk miu, dyshek për qentë, banda për kafshët shtëpiake, batanije për kafshët shtëpiake, mace mace, bluzë aktive, bluzë bejsbolli me mëngë, bluzë klasike , Bluzë grafike, këmishë e lehtë, bluzë e lehtë, bluzë me mëngë të gjata, bluzë e gjatë, bluzë premium, këmishë pulovër, xhup pulovër, bluzë garash, bluzë pa mëngë, bluzë esenciale, bluzë e parë -T-shirt me përzierje, bluzë me jakë V, këllëf me zinxhir, fustan A-line, bluzë byrynxhyk, bluzë e veshur, bluzë e montuar, bluzë me jakë V, fustan bluzë grafike, dollakë , Pantallona të gjera mini, T-shirt premium, bluzë me stil të relaksuar, ngjitëse, ngjitëse me shkëlqim, lëkurë laptopi, mëngë laptopi, ngjitëse transparente, lëkurë iPad, këllëf për iPad, këllëf iPhone, këllëf për iPhone, këllëf i butë për iPhone, këllëf i fortë për iPhone Këllëf, portofol iPhone, Samsung Galaxy Skin, Këllëf Samsung Galaxy Snap, Këllëf i butë Samsung Galaxy, Këllëf i fortë Samsung Galaxy, Printim i tabelës artistike, Printim me art, printim i montuar në kanavacë