Kabayang Émosi Magnét – Basa Sunda

Wheel Of Emotions Magnet

Fenomena induksi éléktromagnétik. Hukum Faraday – Basa Sunda

Fenomena induksi éléktromagnétik kapanggih ku Michael Faraday jeung Joseph Henry, hasil percobaan munggaran nyorot fenomena induksi éléktromagnétik diterbitkeun taun 1931 ku Faraday. Fenomena induksi éléktromagnétik diwangun ku penampilan tegangan éléktromotif ngainduksi sareng arus induksi dina sirkuit anu diliwatan ku fluks magnét anu béda-béda. Hiji percobaan basajan illustrating fenomena ditémbongkeun dina Gambar 1. Urang boga coil di terminal nu urang sambungkeun milliammeter ngabentuk sirkuit katutup. Kami mawa magnet di sakuriling sirkuit ieu. Mun magnét dina kaayaan istirahat, ammeter teu nunjukkeun arus nanaon. Lamun magnét dipindahkeun deui mudik antara coil nu kabukti jarum tina ammeter nyimpang nunjukkeun ayana dina sirkuit coil tina arus disebut arus induksi nu nunjukkeun yén sistem ieu (coil + magnet) behaves kawas generator listrik, tegangan electromotive. muncul disebut motor listrik induksi tegangan.

Legea lui Faraday
Gambar 1
  • A. Magnét dina sésana
  • B. Magnét pindah ka kénca
  • C. Magnét pindah ka katuhuRegula lui Lenz

Aturan Lenz urang
Arah arus induksi aya hubunganana sareng gerakan magnet sareng kumaha kutub magnet berorientasi ka coil. Aturan anu nangtukeun arah arus induksi jeung tegangan éléktromotif induksi disebut aturan Lenz sarta dinyatakeun saperti kieu: tegangan éléktromotif induksi jeung arus induksi boga rasa saperti ngalawan variasi médan magnét induktif (nu ngabalukarkeun fenomena). Aplikasi aturan Lenz pikeun percobaan anu dijelaskeun dina Gambar 1 digambarkeun di handap ieu. Dina Gambar 2 magnet asup jeung kutub N antara coil robah warna ka warna. Médan magnét induktif B induktor berorientasi ka kénca sarta ngabalukarkeun ngaronjatna fluks ngaliwatan coil nu. Numutkeun aturan Lenz, médan magnét induksi B induksi kedah nyababkeun fluks pikeun ngalawan kanaékan ieu, nyaéta dina arah anu sabalikna ti induktif B. Ku alatan éta, arus ngainduksi ngaliwatan coil kudu boga arah sapertos nu ngabalukarkeun hiji induksi B ngalawan kanaékan B induktor.

Faraday's law Magnét asup
Gambar 2

Kabayang Émosi Magnét DAFTAR KECAP

Hariwang, kaleuleuwihi, sieun, sieun, reuwas, reuwas, kuciwa, bingung, reuwas, tawakal, sumanget, energetik, merdika, bungah, geli, geli, LUAR BIASA, TERBUKA, INSPIRASI, Acuh, APATIS, TERISOL, DITINGGALKEUN, DITINGGALKEUN. RENDAH, teu daya teu upaya, dikorbankeun, teu dipaliré, éra, nyingkirkeun, ragu, hatena mundur, jengkel, ambek, mumusuhan, sabab, ambek, ambek, salah, RESENTINS, cemburu, teu yakin, hancur, jahat, teu percaya, teu percaya , Bungah, Riang, Minat, Reueus, Ngaku, Kuat, Tengtrem, Intim, Optimis, Bosen, Panjang, Depresi, Putus Asa, Ninggalkeun, Salah, Nyingkahan, Pisieuneun, Kuciwa, Teu Nyatujuan, Kasar, ITU, TERANCAM, LUKA, UMI ranjang, ditolak, tunduk, teu pasti, teu sabar, pikasieuneun, sieun, reuwas, bagja, sedih, teu resep, ambek.

STIKER DIJUAL Kabayang Émosi Magnét

110694705_overland-bikkies_O9UDB
https://www.redbubble.com/i/sticker/Wheel-Of-Emotions-Magnet-by-cristianbalmus/110694705.EJUG5?asc=u

Wheel Of Emotions Magnet – WORD LIST

WORRIED, OVERWHELMED, FRIGHTENED, TERRIFIED, SHOCKED, DISMAYED, DISILLUSIONED, PERPLEXED, ASTONISHED, AWE, EAGER, ENERGETIC, LIBERATED, ECSTATIC, AMUSED, INQUISITIVE, IMPORTANT, CONFIDENT, RESPECTED, FULFILLED, COURAGEOUS, PROVOCATIVE, LOVING, HOPEFUL, SENSITIVE, PLAYFUL, OPEN, INSPIRED, INDIFERENT, APATHETIC, ISOLATED, ABANDONED, EMPTY, INFERIOR, VULNERABLE, POWERLESS, VICTIMIZED, IGNORED, ASHAMED, REMORSEFUL, HESITANT, AVERSION, DETESTABLE, REVULSION, REVOLTED, REPUGNANT, LOATHING, SARCASTIC, SKEPTICAL, SUSPICIOUS, WITHDRAWN, IRRITATED, INFURIATED, HOSTILE, PROVOKED, ENRAGED, FURIOUS, VIOLATED, RESENTFUL, JEALOUS, INSECURE, DEVASTATED, EMBARRASSED, RIDICULED, DISRESPECTED, ALIENATED, INADEQUATE, INSIGNIFICANT, WORTHLESS, INFERIOR, INADEQUATE, STARTLED, CONFUSED, AMAZED, EXCITED, JOYFUL, INTERESTED, PROUD, ACCEPTED, POWERFUL, PEACEFUL, INTIMATE, OPTIMISTIC, BORED, LONLEY, DEPRESSED, DESPAIR, ABANDONED, GUILTY, AVOIDANCE, AWFUL, DISAPPOINTED, DISAPPROVAL, CRITICAL, DISTANT, FRUSTRATED, AGGRESSIVE, MAD, HATEFUL, THATEFUL, THREATENED, HURT, HUMILIATED, REJECTED, SUBMISSIVE, INSECURE, ANXIOUS, SCARED, FEAR, SURPRISE, HAPPY, SAD, DISGUST, ANGER