Magneetwiel van emosies – Afrikaans

Wheel Of Emotions Magnet

Die verskynsel van elektromagnetiese induksie. Faraday se wet – Afrikaans

Die verskynsel van elektromagnetiese induksie is ontdek deur Michael Faraday en Joseph Henry, die resultate van die eerste eksperiment wat die verskynsel van elektromagnetiese induksie beklemtoon, word in 1931 deur Faraday gepubliseer. Die verskynsel van elektromagnetiese induksie bestaan ​​uit die verskyning van ‘n geïnduseerde elektromotoriese spanning en ‘n geïnduseerde stroom in ‘n stroombaan wat deur ‘n tydveranderende magnetiese vloed gekruis word. ‘n Eenvoudige eksperiment wat die verskynsel illustreer, word in Figuur 1 getoon. Ons het ‘n spoel by die terminale waarvan ons ‘n milliammeter verbind wat ‘n geslote stroombaan vorm. Ons bring ‘n magneet in die omgewing van hierdie stroombaan. As die magneet in rus is, dui die ammeter geen stroom aan nie. As die magneet heen en weer tussen die spoelspoele beweeg word, wyk die ammeternaald af wat die teenwoordigheid in die spoelkring aandui van ‘n stroom genoem geïnduseerde stroom wat aandui dat hierdie stelsel (spoel + magneet) soos ‘n elektriese kragopwekker optree, die elektromotoriese spanning wat verskyn is spanninggeïnduseerde elektriese motors genoem.

Legea lui Faraday
Figuur 1
  • A. Magneet in rus

  • B. Magneet wat na links beweeg

  • C. Magneet wat na regs beweeg

Lenz se reël
Die rigting van die geïnduseerde stroom hou verband met die beweging van die magneet en hoe die pole van die magneet na die spoel gerig is. Die reël wat die rigting van die geïnduseerde stroom en die geïnduseerde elektromotoriese spanning bepaal, word Lenz se reël genoem en word soos volg gestel: die geïnduseerde elektromotoriese spanning en die geïnduseerde stroom het so ‘n betekenis dat dit die variasie van die induktiewe magnetiese veld (wat is die oorsaak van die verskynsel). Die toepassing van Lenz se reël vir die eksperiment wat in Figuur 1 beskryf word, word hieronder geïllustreer. In Figuur 2 gaan die magneet in met die N-pool tussen die spoeldraaie. Die induktiewe magnetiese veld B induktor is na links georiënteer en veroorsaak ‘n toenemende vloed deur die spoel. Volgens Lenz se reël moet die geïnduseerde magnetiese veld B wat geïnduseer word, ‘n vloed veroorsaak om hierdie toename teë te werk, dit wil sê om in die teenoorgestelde rigting as B induktor te wees. Daarom moet die geïnduseerde stroom deur die spoel so ‘n rigting hê dat dit veroorsaak dat ‘n geïnduseerde B die toename van B-induktor teenwerk.

Faraday's law Die magneet gaan in
Figuur 2

Magneetwiel van emosies – LYS VAN WOORDE

Bekommerd, oorweldig, bang, verskrik, geskok, oorweldig, ontnugter, verbaas, verwonderd, eerbiedig, gretig, energiek, bevry, ekstaties, geamuseerd, geamuseerd, geskok, geskok, geskok, geskok, geskok, geskok SPEELVOL, OOP, INDELINIG , APATIES, GEÏSOLEERD, VERLATEN, LEEG, LAER, KWESBAAR, MAGTELOOS, GESLUIT, GEÏGNEERD, SKAAMLIK, VERWYDERING, HUISLIK, HAATLIK TERUGTREEK, GEÏRRITEREERD, KWAAD, VYANDIG, VEROORSAAK, KWAAD, KWAAD, KWAAD, KWAAD, SLEG, VERWAARD, AFGEKEUR, VREEMDELING, ONGELUKKLIK, ONBETEKENIS, Opgewonde, Vrolik, Geïnteresseerd, Trots, Toegegee, Sterk, Vreedsaam, Intiem, Optimisties, Verveeld, Langsaam, Depressief, Desperaat, Verlate, Skuldig, Vermyding, Angswekkend, angswekkend, Ru, DIT, BEDREIG, BESEER, U MILITÊRE, VERWEERDE, ONDERWERP, ONSEKER, ONGEDULDIG, ANGSEND, VREES, VERRAS, GELUKKIG, HARTSEER, HAAL NIE, KWAAD

PLAKKER TE KOOP Magneet Wheel of Emotions

110694705_overland-bikkies_O9UDB
https://www.redbubble.com/i/sticker/Wheel-Of-Emotions-Magnet-by-cristianbalmus/110694705.EJUG5?asc=u

Wheel Of Emotions Magnet – WORD LIST

WORRIED, OVERWHELMED, FRIGHTENED, TERRIFIED, SHOCKED, DISMAYED, DISILLUSIONED, PERPLEXED, ASTONISHED, AWE, EAGER, ENERGETIC, LIBERATED, ECSTATIC, AMUSED, INQUISITIVE, IMPORTANT, CONFIDENT, RESPECTED, FULFILLED, COURAGEOUS, PROVOCATIVE, LOVING, HOPEFUL, SENSITIVE, PLAYFUL, OPEN, INSPIRED, INDIFERENT, APATHETIC, ISOLATED, ABANDONED, EMPTY, INFERIOR, VULNERABLE, POWERLESS, VICTIMIZED, IGNORED, ASHAMED, REMORSEFUL, HESITANT, AVERSION, DETESTABLE, REVULSION, REVOLTED, REPUGNANT, LOATHING, SARCASTIC, SKEPTICAL, SUSPICIOUS, WITHDRAWN, IRRITATED, INFURIATED, HOSTILE, PROVOKED, ENRAGED, FURIOUS, VIOLATED, RESENTFUL, JEALOUS, INSECURE, DEVASTATED, EMBARRASSED, RIDICULED, DISRESPECTED, ALIENATED, INADEQUATE, INSIGNIFICANT, WORTHLESS, INFERIOR, INADEQUATE, STARTLED, CONFUSED, AMAZED, EXCITED, JOYFUL, INTERESTED, PROUD, ACCEPTED, POWERFUL, PEACEFUL, INTIMATE, OPTIMISTIC, BORED, LONLEY, DEPRESSED, DESPAIR, ABANDONED, GUILTY, AVOIDANCE, AWFUL, DISAPPOINTED, DISAPPROVAL, CRITICAL, DISTANT, FRUSTRATED, AGGRESSIVE, MAD, HATEFUL, THATEFUL, THREATENED, HURT, HUMILIATED, REJECTED, SUBMISSIVE, INSECURE, ANXIOUS, SCARED, FEAR, SURPRISE, HAPPY, SAD, DISGUST, ANGER