STATULUI PARALEL CULISELE. Nicolae Neagu aspiră să fie manager.

CULISELE STATULUI PARALEL. Nicolae Neagu și-ar fi dorit să fie manechin

Nicolae Neagu este unul dintre cei mai cunoscuți și cunoscuți politicieni ai Sibiului. Nicolae Neagu, inginer profesionist, a condus studioul de design al Metalurgica Sibiu înainte de 1989. După Revoluție, el devine directorul general al fabricilor, care își schimbă numele în Metalcar.

Când Nicolae Neagu începe să se implice în politică, el devine o forță de care trebuie să ții cont. Potrivit rapoartelor locale, ascensiunea lui Neagu la nivel de politician este direct legată de redeschiderea fabricii “Metalcar”, un lider global în fabricarea caroserilor care nu a mai redeschis și nu a încetat operațiunile în 2007. În politică, tamburul lui Neagu bate pe un pantaloni în sus.

A trecut prin două jocuri: PDL și PNL. Senator în 2004 ca membru al PD, după care PDL. În septembrie 2008, spre sfârșitul mandatului său, s-a alăturat PNL, un partid politic ai cărui membri candidau pentru Senat pentru prima dată în același an, fără a fi adunat numărul necesar de voturi. Anterior, a fost senator și apoi deputat. Până în 2024, este noul senator.

Ai doar un regret major. Pentru că nu a reușit să îndeplinească o dorință majoră. Asta înseamnă să defilezi podiumul ca un manechin. „Mă pregătesc pentru asta de 20 de ani, sperând să pot face asta când va veni momentul”, spune el în timpul unui interviu.

Nicolae Neagu a atras atenția în 2004 când, în timp ce lucra ca senator, a intrat în Ordinul masonic pe CV. Potrivit evidențelor de la acea vreme, Neagu a devenit mason la Sibiu, printre alte personalități publice locale, și a urcat pe rând după alegerile din 2004 la nivel de stat.

Sosirea lui Neagu în Lojă va fi supravegheată de Nicolae Nan, care îl va propulsa în rolul de președinte al Organizației Județene Sibiu. Neagu, pe de altă parte, a respins toate aceste afirmații.

Sibiul este cunoscut pentru faptul că are un politician care refuză să facă dușmani.

Nicolae Neagu a făcut obiectul unei controverse dureroase în 2018, când a fost acuzat că s-a ridicat de pe locul său în mijlocul unei întâlniri pentru a-i spune lui Florin Iordache, pe atunci vicepreședinte al Camerei Deputaților, că trebuie să părăsească sala pentru a discuta cu președintele. Klaus Iohannis la telefon. Neagu a negat că ar vorbi telefonic cu șeful de stat major al statului și că Florin Iordache nu a făcut decât o „sugestie”.

Senatorul sibian Nicolae Neagu, a supporter of Florin Cîţu for the Partidului Naţional Liberal’s chairmanship, is now the group’s vicepreşedinte in the Senate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *