Realitatea Plus: Anchetă privind ACHIZIIA A 120 milioane doze de vaccin confirmă prin DNA USR Plus a emis un avertisment.

DNA confirmă informațiile Realitatea Plus: Anchetă privind ACHIZIȚIA A 120 de milioane de doze de vaccin. Denunțul, făcut de USR Plus

Direcția Națională Anticorupție a confirmat informațiile raportate mai întâi de Realitatea Plus cu privire la o investigație asupra unui modul viza în care au fost achiziționate 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. DNA confirmă într-o declarație oficială că investighează un posibil angajat necinstit și că nimeni nu a fost identificat în acest moment. Potrivit Realitatea Plus, anunțul a venit de la USR Plus, o firmă care avea portofoliul Ministerului Finanțelor până la retragerea guvernului.

„Ca răspuns la solicitările reprezentanților mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice poate comunica următoarele:

Un dosar penal care conține metoda de procurare a vaccinurilor anti-COVID19 a fost depus în rolul ADN de la declararea pandemiei până acum.

Penalizarea își pierde înțepătura atunci când vine vorba de fapt („in rem”), adică atunci când vine vorba de obținerea foloasei necesare dintr-un motiv sau altul. Drept urmare, în acest moment, nimeni nu se califică drept suspect sau acuzație.

Această etapă nu implică formularea de acuzații împotriva unei persoane; mai degrabă, este o semnificație a rolului instituției în procesul legal, permițând desfășurarea investigațiilor necesare pentru a determina dacă a fost comisă sau nu o infracțiune. ADN-ul a fost transmis, indicând faptul că, potrivit legilor actuale, nu mai pot fi dezvăluite mai multe informații despre stadiul anchetei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *