În această iarnă, lemnele de foc pot fi mai accesibile. Cota de impozitare ar putea fi redusă cu 5%.

Lemnele de foc s-ar putea ieftini, din această iarnă. TVA-ul ar putea fi redus la 5%

Comisia pentru buget a Senatului a dat un raport favorabil unei propuneri legislative a PSD de modificare a articolului 291 din Codul de impozitare, reducând TVA-ul pentru fructe și legume de la 19% la 5%.

Senatorul Radu Oprea din PSD, unul dintre inițiatori, a declarat că actul normativ este destinat asistării locuitorilor din mediul rural care se bazează pe 85% combustibili fosili pentru încălzire în timpul iernii.

Potrivit unei modificări aprobate de comisie, actul normativ va intra în vigoare la 1 noiembrie 2021, mai degrabă decât la 1 iunie 2022, așa cum era planificat inițial.

„Data implementării va fi 1 noiembrie a acestui an, pentru ca cei care încă lucrează cu focus arbori să beneficieze de reducerea prețului în această iarnă.” Impactul bugetar este estimat la 150 de milioane de lei atât de noi (inițiatori – n.r.), cât și de Ministerul Finanțelor. Acest proiect a fost conceput înainte ca actuala criză a prețurilor la energie să devină atât de acută, pentru a veni cu soluții pentru a preveni furtul de biomasă lemnoasă din păduri.

Una dintre opțiuni este scăderea prețului, ceea ce vă va permite să plătiți prețul corect pentru un pui de metru de focalizare lemne. Condițiile s-au schimbat de la înființarea proiectului până la aprobarea acestuia, prin urmare este acum necesar ca legea să intre în vigoare în acest an, astfel încât cei care lucrează cu lemn să poată beneficia de aceleași condiții ca cei care lucrează cu electricitate sau lumină “, susține Radu Oprea .

Propunerile legislative vor fi dezbătute înaintea plenului Senatului.

Radu Oprea și-a exprimat speranța că proiectul va fi votat rapid și în Camera Deputaților, ceea ce ar fi decisiv în acest caz.

Această inițiativă legislativă nu este susținută de Ministerul Finanțelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *