Gheorghiță, Valeriu: Vaccinarea va fi asigurată pentru 2400 de elevi din școli cu ajutorul echipelor mobile. Centrele de vaccinare funcționează în zilele noastre în școli, precum și în ce județe.

Valeriu Gheorghiță: Peste 2400 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Câte centre de vaccinare sunt active în școli, în prezent, și în ce județe

Conform datelor colectate la nivel județean până pe 17 septembrie, există 2.468 de școli care vor primi vaccinări cu ajutorul echipelor mobile, cu 201 centre de vaccinare autonome înființate în instituții de învățământ și alte 1.062 de școli care primesc vaccinări din centrele din apropiere, potrivit la o declarație publicată astăzi de președintele Comitetului Național de Vaccinare.

„În prezent, în 26 de județe, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică, există 2.468 de instituții de învățământ care vor beneficia de vaccinări cu ajutorul echipelor mobile și 201 de centre de vaccinare autonome care vor fi înființate, cu o parte dintre acestea deja fiind activ în unități de invitație. Amintiți-vă, aceasta este o situație centrată la nivel de județ în 26 de județe “, declară Gheorghiță, așa cum este citat de Agerpres.

Aproximativ 69 de elevi au fost vaccinați în prima săptămână de școală în trei județe, potrivit CNCAV. Voi vaccina aproximativ 23 de copii în Vâlcea, 18 în București și 28 în zona Hunedoarei.

Potrivit lui Gheorghiță, în prezent există 22 de centre de vaccinare deschise și funcționale la instituțiile de învățământ din cinci județe, și anume Cluj-Napoca, Dolj, Hunedoara, Teleorman și Vâlcea.

Medicul reamintit că, la nivelul instituțiilor de învățământ, vaccinarea se poate face la nivelul cabinetelor medicale individuale, utilizând echipe mobile sau aranjând vaccinarea la centrele de vaccinare din apropiere.

Totodat, el a subliniat rapid că în scoli se desfășoară campanii de imunizare anti-COVID în mai multe orașe din țară.

“Am finalizat deja activități informaționale în 26 de județe și planificăm 18 județe suplimentare”, a declarat CNACAV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *