ANZ – termenul limită pentru testarea berbec-urilor folosite în muntele din acest an este 31 decembrie!

ANZ – termen 31 decembrie pentru testarea berbecilor folosiți la monta din acest an!

Limitări pentru Agenția Națională Zootehnie, publicate în Monitorul Oficial! O autoritate competentă are la dispoziție aproximativ patru luni sau până la 31 decembrie 2021 pentru a efectua o serie de teste genetice gratuite pentru masculi din speciile ovină / caprină care încep reproducerea în anul 2021, ca parte a programelor de îmbunătățire aprobate.

Conform hotărârii Guvernului nr. 1.188 / 2014 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu ”, aprobat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial de luni 30 august, ANZ has until 31 December, with the exception of the provisions of alin. (1) lit. b), să efectueze teste gratuite ale zootehniei. Testiculele sunt efectuate pentru bărbații din speciile ovină / caprină care vor începe reproducerea în anul 2021 ca parte a programelor de îmbunătățire aprobate.

Totodat, până la 31 decembrie 2021, cu excepția dispozițiilor alineatului (1) lit. b1), testarea paternității de către ADN este efectuată de Agenție gratis, în propriul laborator, pentru masculii din speciile ovină / caprină care încep reproducerea în 2021 ca parte a programelor de îmbunătățire aprobate.

Potrivit sursei citate, resursele financiare necesare pentru efectuarea testelor sunt asigurate de bugetul de stat, în limita sumelor aprobate de Agenție în acest scop pentru anul 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *