Zilele gratuite sunt plătite cu 75% pentru părinții care ar trebui să rămână acasă dacă școlile sunt închise din cauza COVID-19 – anunțul lui Florin Cîțu

Zile libere plătite cu 75% pentru părinții care vor sta acasă dacă se închid școlile din cauza COVID-19 - Anunțul lui Florin Cîțu

În fiecare lună, guvernul adoptă legislație prin care părinții trebuie să plătească 75% din salariul brut copiilor lor care urmează educația online. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul pe 1 martie. Premierul a declarat că guvernul va face tot posibilul pentru a împiedica scoala să continue în formatul fizic, dar că este posibil să se înscrie în formatul online dacă există o creștere semnificativă a numărului de nominalizatori COVID-19 de la o zi la alta. urmatorul.

Florin Cîțu a anunțat pe 1 martie că calculează revenirea la zilele gratuite pentru părinții care trebuie să rămână cu copiii acasă dacă școala intră online în perioada următoare. Cu toate acestea, legea nu se aplică tuturor părinților.

„Vom va face totul pentru a fi physically present in the academic year 2021-2022. Dacă merge în această direcție și vor fi școli sau clasă închisă și părinții vor trebui să stea acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o în trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut, o subvenție de 75% parcă eră. Vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii, dacă se închide școala pe perioada COVID. E vorba de părinți care nu sunt în telemuncă șamd ”, a anunțat Florin Cîțu, marți, la Sinaia.

După un an de deliberări, guvernul liberal al lui Ludovic Orban a emis un decret urgent prin care părinților li se acordă zile libere plătite pentru a-și supraveghea copiii dacă școlile sunt obligate să închidă din cauza unui focar de coronavirus.

Potrivit OUG, unul dintre părinții unui copil care nu poate reveni la școală din cauza suspendării orelor va primi zile de vacanță plătite în cuantum de 75 la sută din salariul de bază pentru două zile lucrative. Indemnizația va fi alocată zile libere acelor părinți care îndeplinesc următoarele condiții: au copii de până la 12 ani sau copii cu dizabilități de până la 26 ani, înscriși în cadrul unor unități de învățământ sau antepreșcolară; celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere.

În plus, nu vor fi acordate zile libere neplătite dacă unul dintre părinți se află în una dintre următoarele situații: este responsabil de creșterea copilului; este asistentul personal al unuia dintre copiii care este îngrijit (în cazul copiilor cu nevoi speciale); este responsabil de un copil care este îngrijit fără hrană; are un program de lucru care a fost suspendat pentru o întrerupere temporară a activităților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *