Vaccinarea în clasă, în regim de așteptare. Ce se întâmplă – explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu

Vaccinarea în școli, în stand by. Ce o ține pe loc - explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpean, Ministrul Educației, susține că nicio școală nu a solicitat echipe de vaccinare mobilă anti-COVID și că acest lucru se datorează faptului că nu a fost aprobată nicio formă legală pentru exprimarea intențiilor de imunizare. Potrivit lui Cîmpeanu, Ministerul Sănătății este acum singura entitate autorizată să gestioneze datele medicale personale.

„Prima întrebare din formularul care va fi creat de cei responsabili – Ministerul Sănătății – va fi dacă persoana a fost sau nu vaccinată. Dacă ați fost vaccinat, nu va trebui să răspundeți la a doua întrebare, care va avea trei opțiuni: Da; Nu; Indecis “Cîmpeanu, an arătat Cîmpeanu, an arătat Cîmpeanu, an arătat Cîmpeanu, an arătat C

Ministerul Educației a precizat clar că formularele pentru exprimarea intențiilor de vaccinare sunt voluntare și nu constituie obligații de imunizare.

„Nicio școală a solicitat o echipă mobilă de vaccinare, deoarece formularul de exprimare a intenției de vaccinare nu a fost încă aprobat din punct de vedere legal. Din punct de vedere juridic, veți fi dificil de respectat GDPR, care a fost impus de Autoritatea Națională pentru Protecția datelor cu date personale. Ministrul Educației a trimis o cerere de asistență ministrului Sănătății pentru elaborarea unui formular de intenție de vaccinare cu trei opțiuni de răspuns: Da, Nu și Indecis “, precum și o atestare ministerială.

Formularul care va fi elaborat de Ministerul Sănătății va fi trimis școlilor de către Ministerul Educației, cu scopul de a „sprijini pe cei care beneficiază de consimțământul informat” de la părinți sau tutori legali pentru organizarea echipelor mobile de vaccinare.

După primirea răspunsurilor, va fi posibilă organizarea de echipe mobile de vaccinare la școlile CNCAV în colaborare cu DSP.

Amintiți-vă că, la începutul lunii iulie, medicul șef al CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a declarat că, începând cu 13 septembrie, vor fi vaccinați toți elevii cu vârsta peste 12 ani, precum și părinții și angajații școlii. În acest scop, autoritățile doresc să pună la dispoziție 476 dulapuri pentru medicamente echipate cu dozatoare de vaccin corespunzătoare în toată țara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *