URIA presiune în secțiile ATI ale spitalelor: Nu doar în capitală, ci și în toată țara, paturi sunt mai gratuite.

Presiune URIAȘĂ pe secțiile ATI ale spitalelor: Câte paturi mai sunt libere în Capitală, dar și la nivelul întregii țări

Valul 4 din pandemiile lui Covid-19 a făcut astăzi o „mutație decisivă”. În ultimele 24 de ore, au existat în jur de 7.000 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, mai puțin de 1000 de pacienți aflați în stare critică fiind admiși în departamentele de anestezie și terapie intensivă (ATI) din țară. Totodate, 8.334 de persoane Covid pozitive sunt tratate în spitale din toată țara.

Nu este adevărat, în practică, presiunile extreme la care sunt supuse spitalele românești, în special în zona terapiilor intensive. În prezent, doar 16 paturi ATI sunt disponibile în spitalele de țară pentru pacienții cu COVID-19 și doar 6 paturi sunt disponibile în capitală pentru pacienții în stare critică.

Conform datelor disponibile prin aplicația alerte.ms, există 1.131 ATI paturi destinate pacienților cu COVID-19 la nivel național pe 21 martie 2021.

Totodate, 990 de clinici ATI sunt situate în întreaga țară, cu o parte din ele dedicate pacienților cu afecțiuni preexistente, cum ar fi obstetrică și ginecologie, neonatologie și cardiologie.

DSP 239 din ATI paturi pentru COVID-19 pacienții sunt disponibile în București.

La nivel național, 16 paturi ATI sunt disponibile pentru pacienții cu COVID-19, cu excepția celor rezervate pentru cei cu anumite afecțiuni medicale cărora li s-a confirmat că au SARS-COV-2, iar 6 paturi sunt disponibile în București.

Potrivit surselor citate, se lucrează acum la operaționalizarea și securizarea personalului medical necesar pentru mai multe boli ATI care vor fi disponibile în următoarele zile.

Există multe locații ATI COVID în Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara și Sibiu, precum și două clinici gratuite în Brașov și trei în Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *