SURSE: Administrarea ADN-ului pentru a obține vaccinuri anti-COVID. Florin Cîțu este persoana care a fost implicată.

SURSE: Dosar la DNA pentru achiziția de vaccinuri anti-COVID. Cât de implicat este Florin Cîțu

Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar in rem, care vizită achiziția de către Guvernul Cîțu a celor 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, transmite Realitatea Plus.

Potrivit surselor citate, ancheta încearcă să stabilească de ce a fost necesară o cantitate atât de mare de vaccinuri, precum și cine și cum să justifice ordinele de vaccinare pe scară largă.

DNA va fi solicitat pentru documentele de cumpărare și se va stabili dacă ancheta este rezultatul plângerii cuiva sau dacă este rezultatul autoevaluării.

Premierul Florin Cîțu a dat lumină achiziției, în ciuda faptului că ministrul finanțelor și-a exprimat rezervele.

Alexandru Nazare, fostul ministru de stațiune, a explicat nelumuriri într-un interviu exclusiv cu Realitatea Plus. „Am făcut observații și, atunci când spun asta, înseamnă că am făcut rezervări cu guvernul”. „Observații pe care le-am făcut la momentul când au avut loc aceste discuții, când era nevoie de achiziții, pentru un anumit tip de muncă și așa mai departe”, spune Nazare.

Guvernul a comandat 120 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, ceea ce echivalează cu aproximativ 7 doze pentru fiecare persoană care poate fi vaccinată. Premierul Florin Cîțu a declarat că este discutată o strategie pe termen lung. Nu le-am cumpărat; această duzină a fost comandată. Nu sunt pentru un an, ci pentru o lungă perioadă de timp. De la început, a fost clar că pandeemia nu poate fi vindecată în primul an și că ar putea dura câțiva ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *