Spitalele de copii infectate cu COVID-19 sunt grupate împreună! Douăzeci de minori sunt găzduiți în secțiuni ATI.

Se aglomerează spitalele de copii infectați cu COVID-19! 20 de minori sunt internați în secțiile ATI

Creștere DRAMATIC a români infected with COVID-19, varianta Delta – a devenit dominant variant in our country in the last 24 hours. Mă gândesc la aproximativ 7000 de cazuri noi de ieri și de astăzi. Numărul deceselor a crescut de la 78 (luni) la 129 (astăzi), la fel ca și numărul pacienților internați la ATI: 952 (luni), 990 (marți). De asemenea, nu este un secret faptul că virusul nu afectează copiii. Contrar credinței populare, ei și copiii lor sunt cei mai vulnerabili la noua tulpină de coronavirus Delta. În prezent, 230 din numărul total de pacienți internați sunt minori, 210 fiind internați la secții și 20 la ATI.

Potrivit raportului zilnic de informare publică de astăzi al Grupului de Comunicare Strategică (GCS), din numărul total de pacienți internați, 229 sunt minori, 209 sunt în secțiuni, iar 20 sunt în ATI.

Pediatrul Mihai Craiu a emis un avertisment cu privire la riscul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 la copii și adolescenți. Potrivit medicilor, cei mai vulnerabili sunt copiii cu alte boli grave, în timp ce adolescenții pot dezvolta un sindrom inflamator multisistemic, care poate provoca convulsii.

”Deși vor exista mai mulți copii infectați, cei cu boli grave care necesită spitalizare nu vor fi tratați în aceeași proporție ca adulții. Marea majoritate a copiilor infectați iau forme foarte neplăcute sau nu prezintă deloc simptome. Copiii care se află acum în Terapie Intensive din România sunt cei care au avut anterior o boală gravă, o comorbiditate semnificativă sau sunt foarte tineri. „Copiii din primele luni de viață sau cei mai tineri, care au boli grave, prezintă un risc foarte mare”, a spus Craiu luni într-un interviu TV.

”Un părinte cu un copil absolut sănătos, care a frequentat și înainte de grădiniță, trebuie să aibă grijă la semnele unei boli acute febrile și să nu se sperie de orice fel de muc în nas și simptome minore respiratorii,” a doctor recommended parents to să fie foarte atenți la orice schimbări în sănătatea copiilor lor și să menționeze când ar trebui să fie preocupați. Părinții trebuie să poată comunica între ei. Dacă mai mult de 2-3 copii dintr-o clasă încep să dea semne, este timpul să ne gândim la coronavirus.

Dacă este un caz unic, este foarte puțin probabil. Dacă există semne de gravitate în boala febrilă, cum ar fi un copil deshidratat care refuză să bea sau face pipi, sau un copil care are dificultăți de respirație (mai mult de 50 de respirații pe minut) sau un copil cu simptome generalizate, trebuie trimis categoric la spital. Părinții trebuie să facă și ce trebuie să facă înainte de pandemie: seduce a severe viroză, consult a doctor, seduce an obișnuită boală, see a family doctor, and take obișnuite measures ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *