SCUTII de certificat COVID-19, Credincioșii de la Vatican – De ce a luat Papa Francisc această decizie

Credincioșii de la Vatican, SCUTIȚI de certificatul COVID-19 - De ce a luat Papa Francisc această decizie

Participanții la serviciile religioase care sunt acreditate de Vatican nu vor fi obligați să prezinte certificatul COVID. Realitatea PLUS informează că Papa Francisc a acordat o excepție.

Lucrătorii și cei ce vor vizita Cetatea Vaticanului sau locurile din jurisdicția Sfântului Scaun vor fi obligați să furnizeze un certificat COVID-19 începând cu 1 octombrie, cu excepția celor care vor participa la ceremoniile sau adunările publice de miercuri.

Angajații Administrației Vaticanului atau cei ce urmează să viziteze, de 1 octombrie, Cetatea papalității trebuie să prezinte dovada că s-au vaccinat, have pase a background check, or have gave negative for COVID-19.

Potrivit Agerpres, o posibilă explicație a deciziei Vaticanului este că Papa Francisc a declarat în timpul intrării sale în turna din Slovacia că există mulți „anti-vacciniști” printre lucrătorii Vaticanului și că el are în vedere „cum să-i ajute”.

Într-o ordonanță vaticană, se afirmă, de asemenea, că „cu excepții, cei care participă la ceremonii liturgice în sensul cel mai strict al termenului, fără a se abate de la standardele legate de sănătate de la distanță, utilizarea echipamentului de protecție și respectarea anumitor standarde sanitare . ”

În plus, legislația actuală nu prevede nicio sancțiune pentru oricine este găsit fără un certificat valid de îngrijire a sănătății.

În Italia, începând cu mijlocul lunii octombrie, toți angajații, fie ei publici sau privați, vor trebui să furnizeze un card de sănătate la locul de muncă, atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *