Peste 37 tonuri de tonuri metalice și plastice, OPRITE la PTF Giurgiu

Peste 37 de tone deșeuri metalice și din plastic, OPRITE la PTF Giurgiu

În urma unei serii de blocaje rutiere, ofițerii de frontieră de la Punct of Trecere a Frontierei Giurgiu, precum și comisarii de la Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit nereguli în transferul de documente pentru un număr de deținuți care ar fi trebuit să sosească în țara noastră. Acestea au fost returnate societății expeditorului.

La 20 septembrie 2021, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat un control special asupra a două autovehicule conduse de doi cetățeni bulgari, cu vârsta de 40 și 56 de ani, cu scopul de a intra în țară.

Conform documentelor de import, primul șofer transportă în total 23.800 kilograme de metal, în timp ce al doilea șofer transportă în total 13.780 kilograme de plastic.

Preocupările existente cu privire la legalitatea acestor transporturi au determinat polițiștii de frontieră să solicite autorizația comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

După finalizarea inspecțiilor, s-a stabilit că documentele de transfer prezentate autorităților de control erau incomplete. Faptul că deșeurile menționate mai sus au fost destinate mai multor entități comerciale din județele Buzău și Călărași a fost descoperit prin cercetare.

În acest context și în lumina considerațiilor menționate anterior, niciunui dintre cele două moduri de transport nu i s-a permis intrarea pe solul românesc, cu excepția persoanelor returnate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *