Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite – Care este subiectul discuției?

Klaus Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU - Care e tema discuțiilor

Președintele Klaus Iohannis este responsabil al delegației României la cea de-a 76-a sesiune a Organizației Organizațiilor Naționale (ONU), care are loc la New York, în Statele Unite ale Americii, din martie până în iunie.

Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe, este prezent alături de liderul statului.

Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este „Construirea rezistenței prin speranță”, care include recuperarea din pandemia COVID-19, reconstrucția pe termen lung, satisfacerea nevoilor globale, respectarea drepturilor omului și revitalizarea Organizației Națiunilor Unite.

Segmentul dezbaterii generale va începe în martie și este cel mai semnificativ eveniment internațional de diplomație multilaterală al anului.

În prima zi a segmentului dezbaterii generale, președintele Klaus Iohannis va susține o intervenție națională în plenul Adunării Generale.

Participarea președintelui României la această sesiune va oferi o oportunitate de a demonstra pozițiile țării noastre cu privire la problemele globale actuale care necesită soluții comune, solidaritate și cooperare, bazate pe principii democratice solide și aderarea la dreptul internațional. Președințiile Klaus Iohannis vor sublinia importanța regulilor internaționale bazate pe reguli, precum și a unui multilateralism eficient și responsabil, în beneficiul tuturor cetățenilor statelor membre ONU, potrivit Administrației Prezidențiale.

Miercuri, directorul executiv al statului, va participa la „Nivelul informal de informare privind acțiunea transformatoare pentru natură și Oameni”.

Totodată, la invitația vicepreședintelui SUA Joe Biden, președintele Statelor Unite va participa la Summitul Global COVID-19 privind coordonarea răspunsurilor internaționale în contextul actualului coronavirus (Summitul Global COVID-19: Încetarea pandemiei și restabilirea mai bună) Health Security to Prepare for the Next), care va avea loc miercuri.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj în care își va exprima sprijinul pentru eforturile țărilor noastre de a combate pandemiile, precum și pentru construirea unor arhitecturi de securitate rezistente la nivel mondial care să permită gestionarea corectă a crizelor neprevăzute.

În plus, programul președinției include o serie de evenimente oficiale dedicate fiecărui nivel al Adunării Generale a ONU.

În ajunul Adunării Generale a Națiunilor Unite, președintele Statelor Unite se va întâlni cu reprezentanți ai Comitetului Evreiesc American (AJC).

Pentru prima dată de la începutul COVID-19, o prezență fizică a șefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU a fost necesară la Adunării Generale a Națiunilor Unite din acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *