Guvernul, pe piciorul greșit al falimentului City Insurance. Ofertele sunt plătite din propriul buzunar și se pregătește un OUG.

Guvernul, prins pe picior greșit de falimentul City Insurance. Șoferii plătesc din propriul buzunar, se pregătește un OUG

Cel mai mare asigurător de vehicule din Falimentul România plasează șoferii implicați în accidente în situația de a plăti din propriul buzunar, cu asigurarea că vor fi rambursați ulterior. Guvernul pregătește, de asemenea, un ordin urgent, care va fi utilizat pentru a accelera plata datoriilor.

Potrivit Radio România Actualități, proprietarii de automobile trebuie să aștepte o lună sau mai mult, în funcție de lege, până când compania de asigurări declară City Insurance insolvabilă. Acesta este și cazul celorlalte două companii care au ieșit de pe piața asigurărilor, Carpatica și Astra.

Potrivit unui ordin urgent emis la prima ședință, guvernul își propune să permită plata datoriilor înainte de depunerea falimentului.

Între timp, Fondul de Garantare și Asigurări a început să acorde prioritate cererilor de plată a deductibilelor; totuși, ca urmare a acestui fapt, șoferii vehiculelor atipice care ajung în serviciu vor fi, cel mai probabil, obligați să plătească reparațiile din propriile buzunare, astfel încât Fondul de Garantare și Asigurare să poată plăti asigurătorilor, beneficiarilor și altor terți petreceri ABIA DE LA DATA RMNERII DEFINITE

O poliță de asigurare emisă de City Insurance este valabilă 90 de zile de la finalizarea hotărârii pentru începerea procedurii alimentare sau până la expirarea poliței.

În acest timp, proprietarul vehiculului este liber să circule pe drumurile publice. Dacă sunteți victima unui accident de circulație cauzat de un șofer al unui vehicul acoperit de o poliță RCA City Insurance și nu ați depus încă o cerere la compania de asigurări, aveți dreptul de a depune o cerere la Fondul de Garantare și Asigurări cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data notificării politicii RCA. Puteți depune o cerere de despăgubire sau restituire prin depunerea unei cereri scrise cu documentație justificativă.

Cu 3 milioane de polițe RCA emise, City Insurance a fost liderul pieței. „Succesul” se bazează pe un sistem de poliție low-cost care nu acoperă valorile medii ale dăunelor și percepe o taxă pentru despăgubirilor.

În 2017, răspunsul guvernului a fost aproape inexistent.

Problemele cu prima plată au apărut în 2017, iar conducerea companiei nu numai că a refuzat să întreprindă acțiuni în justiție pentru a remedia situația, dar a contractat împrumuturi fictive și a reatribuit riscuri paradisurilor fiscale unde verificarea a fost extrem de dificilă.

Potrivit surselor citate, ASF va fi sesizat, precum și Direcția Națională Anticorupție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *