Florin Cîțu explică scandalul său politic – și de ce a fost înlocuit de Gărzii de Mediu: “Toți cei care sunt numiți de coaliție trebuie să se schimbe.”

Florin Cîțu, explicații despre noul scandal politic - De ce l-a înlocuit pe șeful Gărzii de Mediu: Toți cei numiți de coaliție trebuie schimbați

Florin Cîțu a declarat un nou scandal politic, în urma demiterii sale din funcția de șef al lui Gărzii de Mediu. Premierul și-a explicat acum decizia, afirmând că Octavian Berceanu a fost numit politician USR și că a trebuit să plece. În locul său, premierul l-a pus interimar pe Alexandru Vasile, fiul primarului din comuna Jegălia, județul Călărași.

Numirea vine după câteva zile de la convenția PNL, unde Florin Cîțu candidează la funcția de președinte al partidului. Guvernul are și o explicație pentru detenția lui Berceanu: este o situație comparabilă cu cea a lui Traian Berbeceanu, care a fost reținut de Prefectura Capitalei. Mai mult, Cîțu a spus că toți membrii coaliției anterioare trebuie să-și schimbe numărul, deoarece USR-PLUS a demisionat din guvern.

Florin Cîțu explică demiterea lui Berceanu din Gărzii de Mediu șefia, contrastând-o cu demiterea lui Traian Berbeceanu din Prefectura Capitalei. Premierul a mai declarat că toți cei care au fost omiși din coaliție trebuie înlocuiți pentru ca aceștia să poată continua să primească sprijin ori de câte ori părăsesc funcția.

„În același mod în care prefectul Bucureștiului, dl Berbeceanu, a fost retras. Era membru al PNL, dar când s-a format noua coaliție, a fost înlocuit imediat de un membru al USR, deoarece era un algoritm politic. „În acest moment, toți cei care au fost numiți de această coaliție și și-au retras sprijinul politic trebuie înlocuiți”, a anunțat Cîțu.

„Nimeni nu a fost numit în funcția de dl Berceanu; doar atribuțiile au fost delegate adjunctului, care se află acolo din martie. Încă nu am primit notificări de la dl Berceanu că asistentul său nu va putea … Când dl Berceanu părăsește o concesiune, de exemplu, îmi asum responsabilitățile. (…) Dacă a existat un semnal că există o problemă acolo, atributiile nu vor fi transferate “, a adăugat Florin Cîțu, un rezident din Sinaia.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, l-a acuzat pe Florin Cîțu că urmărește o strategie de prim-mutant pentru a câștiga președinția PNL.

„L-a demis pe Berceanu și l-a inlocuit cu a fiula unui prim PNL care a avut prin tăierea padurilor. Ionuț Moșteanu a declarat: „Sta și Cîțu, aceasta este o strategie pentru obținerea voturilor până la convenția din acest weekend”.

După o lună de serviciu, Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct la Garda de Mediu, este înlocuit ca șef al instituției de Octavian Berceanu.

Alexandru Lucian Vasile este președintele TNL Călărași și primul liberal al comunității.

El este un inginer silvic care a lucrat pentru compania de început a tatălui său, Coslo Zinca SRL, cu care s-a asociat ulterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *