După fiasco-ul City Insurance, guvernul Cîtu a luat o decizie pripită de a interveni. Prețul RCA va crește, afectând milioane de români.

Guvernul Cîțu, somat să intervină urgent după falimentul City Insurance. Milioane de români afectați, prețul RCA va exploda

Confederația operatorilor și transportatorilor români (COTAR) a solicitat intervenția urgentă a guvernului pentru a proteja polițele de asigurare auto românești, după intrarea lor în falimentul uneia dintre cele mai mari companii de asigurări din țară, City Insurance. Mai mult, transportatorii avertizează că primele de asigurare RCA vor crește imediat ce vor fi anunțate produsele alimentare, cu posibilitatea O DUBLARE.

“Solicităm intervenția promptă a guvernului pentru a proteja polițele de asigurare a vehiculelor românilor după intrarea lor în falimentul uneia dintre cele mai mari companii de asigurări din țară, City Insurance. Milioane de persoane care au plătit asigurări obligatorii sunt în prezent victime ale unei cascade de fraude cauzate de asigurătorii lăcomia și incapacitatea celor care plătesc pentru a preveni astfel de practici ”, dovadă fiind un mesaj COTAR transmis Agerpres pe 1 martie.
COTAR solicită autorităților să elimine dispozițiile din Ordonanță pentru o modificare a legii RCA care ar permite companiilor de asigurări să se asigure pe bază nedrept.

“Contăm pe buna-credință a premierului și a Ministerului Finanțelor, cu care nu vom întâlni azi (marți, nr), pe tema Proiectului de OUG de modificare a Legislației RCA, publicat pe website-ul Ministerului Finanțelor pe 22 aprilie 2021, și față De care am semnalat probleme grave de neconstituționalitate și nelegalitate. Este incredibil cum anumiți asigurători iresponsabili au reușit să convingă oamenii să scoată și să scoată bani din buzunar atunci când au mașini care trebuie reparate “, a declarat Vasile Tefănescu, președintele COTAR.

Potrivit surselor citate, ca urmare a dezastrului City Insurance, care deține jumătate din poliția RCA a României, Executivul se pregătește să ofere asigurătorilor de vehicule un ordin de urgență prin care aceștia ar putea restricționa creanțele după accidente. Diferențialele vor fi deduse din buzunarele celor care sunt asigurați sau curățați.

„Fixarea unor așa-numiți prețuri de referință pentru lucrările de reparații ar oficializa și legaliza unele practici care au apărut deja pe piața asigurărilor, ca urmare a faptului că câțiva neplătite au ajuns în fața unei instanțe pentru a recupera bani de la asigurător . ”

Dacă această comandă este executată în forma sa actuală, există riscul ca companiile de asigurări să își crească primele ca urmare a modificării legii și ca asigurații și asigurătorii să fie obligați să plătească pentru reparațiile coplată. Victimele acestor prevederi vor fi centre de service auto-corecte, care vor refuza să efectueze orice reparații neesențiale pentru prețul pieselor și forței de muncă.

O parte dintr-un set de componente economice care contribuie cu procente semnificative la PIB-ul României va fi falsificată după ce a trecut un an de când beneficiarii au primit reparații, cu riscul de a mai aștepta un an pentru ca instanțele hotărârile să recupereze bani de la companiile de asigurări “, spune comunicatul .

Totodată, introducerea coplătăților ar crea o povară financiară suplimentară pentru români, afectând ofițerii de poliție RCA la cel mai mare preț și asigurând profituri mai mari pentru asigurători, deoarece contribuția bugetului național prin impozite și impozite va fi modificată, conform sursa.

“Deducem din informațiile publice că premierul vrea să știe dacă falimentul celui mai mare asigurător auto din România este o fraudă”. Salutând această poziție, avem nevoie de informații specifice și de identificarea celor responsabili pentru dezastru pe piața asigurărilor.

Persoanele din sectorul asigurărilor, inclusiv cele din ASF, Consiliul Concurenței – pentru piețele oligopolizate dominate de doi asigurători bad-platnici care au acumulat peste 75% din piața RCA -, Parchetelor, care au omis să îndeplinească atribuțiile și Oficiului de Combatere a Spălării Banilor, căruia i se va cere să facă acest lucru

Mai mult, COTAR susține că prețul RCA a crescut cu mai mult de 100% în ultimele câteva zile, după oficializarea falimentului City Insurance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *