Cseke Attila: Avem aproape 100 de locuri la ATI rezervate exclusiv copiilor cu COVID-19, așa cum este cazul copiilor cu boli cronice în intervalul de patru.

Cseke Attila: Avem peste 100 de locuri la ATI numai pentru copiii cu COVID-19 - Ce se întâmplă cu bolnavii cronici în valul 4

Ministrul Cseke Attila a anunțat că există acum mai puțin de 100 de paturi Terapie Intensive disponibile în spitalele din România pentru tratamentul pacienților cu COVID-19. Între timp, ministrul temporar al Sănătății a declarat că accesul la pacienții cronici și non-COVID din spitale va fi păstrat. Ministrul Cseke Attila a declarat că numărul de posturi ATI în întreaga țară este peste 1.000 și că acestea „se creează în fiecare zi”. Situația ATI va fi publicată pe site-ul ministrului.

Suntem în mijlocul unei infecții dinamice. Am spus că în valul 4 vrem să păstrăm un flux mixt în spitale, adică un flux COVID și non-COVID. Acest lucru nu exclude posibilitatea unor situații în care unele facilități medicale, cum ar fi spitalele de boli infecțioase, sunt utilizate exclusiv pentru pacienții cu COVID, dar trebuie să menținem accesul la pacienții cronici din spitale, așa cum a afirmat Cseke Attila când a fost întrebat dacă „episodul de Foișor “de la începutul lunii aprilie, când nu existau ATI disponibile la nivel Capital, se va repeta.

Pacienții din Spitalul Foișor au fost evacuați cu forța în seara zilei de 9 aprilie, după ce unitatea a desemnat suport-COVID, pentru cele 20 de locuri disponibile la ATI în cazul pacienților cu COVID.

Ministrul temporar al Sănătății s-a asigurat că 100 de locuri sunt rezervate exclusiv copiilor la nivel național.

Am preluat un mandat de 600 de paturi (ATI-COVID) și am depășit deja 1.000 în primele zece zile. În fiecare zi, ne îmbunătățim puțin. Suntem într-o situație tumultuoasă. Există aproape 100 de locuri rezervate doar copiilor cu COVID. Astăzi, inspectorii de sănătate de stat se vor uita la modul în care este administrat fiecare spital, potrivit Cseke Attila.

Ministrul temporar al Sănătății a mai declarat că planul ATI, care este acum disponibil la fiecare spital din toată țara, va fi făcut public.

Acest plan de reziliență va fi postat pe site-ul web al ministrului, iar această creștere va fi pusă în aplicare la nivel general. Inspectorii de sănătate de stat vor fi în căutarea bolilor legate de ATI, potrivit Cseke Attila.

În timpul unei discuții despre spitalele Lețcani și Pipera, care includ unități modulare COVID-19 care nu sunt utilizate, ministrul a declarat că „a existat o altă problemă cu Lețcani de mult timp și nu vreau să comentez. ” Nu vreau să vorbesc despre asta. Nu vreau să mă întorc în timp, deoarece nu mă va ajuta cu nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *