Confruntări VIOLENTE la Melbourne din cauza vaccinării obligatorii COVID-19 între poliție și protestatari – Imagini virale

Confruntări VIOLENTE la Melbourne din cauza vaccinării obligatorii COVID-19 între poliție și protestatari - Imagini virale

Protestatari împotriva vaccinului COVID-19, înarmați cu lacrimogeni și gloane cauciuc, s-au adunat la Melbourne! . În urma deciziei autorităților de a face vaccinarea obligatorie a lucrătorilor de pe șantierele de construcții, poliția a intervenit în forță împotriva unei serii de proteste violente, în timp ce mai multe pareri au fost închise.

Detenția administrativă a santierelor din cauza pandemiilor trimite zeci de mii de lucrători la un centru de detenție tehnică. Apeluri pentru proteste legate de muncă au fost lansate pe site-urile de socializare, unde abundă teoriile conspirației anti-vaccinare.

Apeluri la manifestaţii în ţinută de lucru fuseseră lansate pe reţelele de socializare pe care abundă teorii conspiraţioniste antivaccin.

Activiștii care dețin indicatoare cu cuvântul „Trump” pe ele, după numele actualului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, au ocupat pentru o perioadă scurtă de timp o pod pe una dintre principalele artere ale orașului.

Potrivit lui Shane Patton, șeful poliției din statul Victoria, al cărui oraș este Melbourne, trei ofițeri de poliție au fost răniți și peste 40 de persoane au fost reținute. Aproximativ 500 de polițiști au fost detașați în urma protestelor violente de către cei care lucrează în industria salubrizării. Potrivit AFP, un număr mare de jurnaliști au fost agresați în timpul ciocnirilor, așa cum a raportat agerpres.ro.

Mii de manifestanți cu echipament antidisturbator au asaltat inima celui de-al doilea oraș ca mărime din Australia, aruncând rahete, aruncând sticle și atacând mașinile de poliție în timp ce scandau sloganuri anti-vaccin și anti-carantine.
Oponenții vaccinării obligatorii a muncitorilor în construcții s-au confruntat cu polițiști fără să țină seama de apelurile lansate prin megafoane, invitându-i să părăsească zona.

Melbourne se află într-o carantină riguroasă pentru următoarele săptămâni, în încercarea autorităților de a opri răspândirea rapidă a tulpinei de coronavirus Delta. Cu toate acestea, punctele fierbinți de contaminare au fost descoperite pe șantierele în care reglementările sunt mai puțin stricte, potrivit autorităților.

Aceștia au decis să închidă aproape toate șantierele de construcții din oraș timp de două săptămâni, din cauza nerespectării reglementărilor anti-COVID de către cei care lucrează acolo, precum și a protestelor împotriva reglementărilor mai stricte.

“Avertizez industria construcțiilor de o săptămână, am văzut un comportament scandalos pe stradă și vom acționa decisiv și fără ezitare”, a declarat Tim Pallas, ministrul pentru relații industriale din Victoria, anunțând decizia statului de a închideți santierele, așa cum a raportat agerpres.ro.

Acesta este al doilea protest al anului, care a avut loc la Melbourne în ultimele două zile, după prima, care a atras peste 100 de muncitori din construcții care au declanșat revolte în centrul orașului. Peste 200 de arestări au fost făcute la mijlocul lunii septembrie, iar un ofițer de poliție a fost rănit după ciocniri violente cu manifestanții care obstrucționau traficul.

În ultimele 24 de ore, statul Victoria a înregistrat 603 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19.

Sydney și Melbourne, cele două orașe cele mai populate din Australia, sunt acum situate în carantină. Potrivit agerpres.ro, obiectivul măsurilor este vaccinarea a 80% din populație, ceea ce va permite o reproiectare treptată, deși aceasta va dura o lună în majoritatea zonelor afectate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *