Companiile de asigurare trebuie să schimbe legea RCA printr-o Ordonanță de urgență pentru a maximiza profitul din banii pe care i-au asigurat.

Asiguratorii își modifică Legea RCA printr-o Ordonanță de Urgență, pentru a-și maximiza profitul, pe banii asiguraților

City Insurance a intrat în faliment, iar alți asigurători sunt așteptați să crească prețurile și să schimbe legea privind asigurările cooperatiste. Cei care vor fi victime vor fi mai mult de 8 milioane de asigurați RCA și furnizori de reparații auto. Deoarece lobby-ul este o sursă de influență în România, asigurătorii au reușit să schimbe legile în favoarea lor. Prețul RCA s-a dublat deja, în ultimele două săptămâni.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a solicitat guvernului eliminarea dispozițiilor din Ordonanță pentru o modificare a Codului civil român (RCA) care ar permite companiilor de asigurări să deducă bani din polițele de asigurare din România.

Solicităm intervenția imediată a guvernului pentru a proteja polițele de asigurare a vehiculelor pentru români după intrarea lor în falimentul uneia dintre cele mai mari companii de asigurări din țară, City Insurance. Milioane de persoane care au plătit o asigurare obligatorie sunt în prezent victime ale unei cascade de fraude cauzate de asigurătorii lăcomia și a incapacității celor care plătesc pentru a preveni astfel de practici.

„Contăm pe buna-credință a Premierului și a Ministerului Finanțelor, cu care nu vom intra azi, pe tema Proiectului de OUG de modificare a legislației RCA, publicat pe Ministerul Finantelor’s website pe 22 aprilie 2021, și în fața căruia am semnalat grave probleme de neconstituționalitate și nelegalitate. Este incredibil cum anumiți asigurători iresponsabili și-au dezvoltat interesul de a forța oamenii să scoată și să scoată bani din buzunar în timp ce se ocupă de vehicule avariate, potrivit lui Vasile Tefănescu, președintele COTAR.

În urma unei controverse majore care a implicat City Insurance, care angajează jumătate din ofițerii de poliție RCA din România, guvernul se pregătește să ofere companiilor de asigurări auto un ordin de urgență în baza căruia vor putea restricționa suma de bani pe care ar putea să o piardă în caz de accident. Diferențialele vor fi derivate din buzunarele celor care sunt asigurați / plătitori. Fixarea unora dintre aceste prețuri de referință pentru lucrările de reparații va oficializa și legaliza unele dintre practicile care au apărut deja pe piața asigurărilor, ca urmare a faptului că un număr de persoane cu o varietate de neplătite s-au prezentat companiilor de asigurări să recupereze bani de la asigurător.

Dacă acest ordin este implementat în forma sa actuală, există riscul ca companiile de asigurări să își crească tarifele ca urmare a noii legi, obligându-i pe asigurați și asigurători să plătească pentru reparații pe o bază de coplată. Victimele acestor prevederi vor fi furnizori de servicii auto-corecți care vor refuza să facă orice reparații aprofundate pentru o fracțiune din costul pieselor și al forței de muncă.

O parte dintr-un set de componente economice care contribuie cu procente semnificative la PIB din România va fi falsificată după un an de reparații ale beneficiarilor, cu riscul de a mai aștepta un an pentru recuperarea banilor de la companiile de asigurări. Introducerea co-plății va constitui o povară financiară suplimentară pentru români, care afectează politicile RCA la cel mai mare preț, precum și asigurarea unor profituri mai mari pentru asigurători, deoarece contribuțiile lor la bugetul național prin impozite și impozite sunt modificate, în cel mai bun caz .

Putem deduce din informațiile disponibile în domeniul public că premierul vrea să știe dacă falimentul celui mai mare asigurător auto din România este un fals. Salutând această poziție, avem nevoie de informații specifice și de identificarea celor responsabili de catastrofă pe piața asigurărilor.

Persoanele din sectorul asigurărilor, inclusiv cele din ASF, Consiliul Concurenței – pentru piețele oligopolizate dominate de doi asigurători bad-platnici care au acumulat peste 75% din piața RCA -, Parchetelor, care au omis să îndeplinească atribuțiile, și Oficiului de Combatere a Spălării Banilor, căruia i se va cere să facă acest lucru -, și Oficiului de Combatere a Spălului

„Statul este dator pentru an apăra interesele românilor! Prețurile pentru privirea, curentul, RCA și materialele de construcție au crescut, iar acum avem cea mai mare companie de asigurări din lume, cu consecințe sistemice pe piața asigurărilor și toate ramificațiile sale: transport, întreținerea vehiculelor și așa mai departe. Exact în acest moment, aflăm că un număr de actori de recreditare pe piața asigurărilor vor schimba legea RCA printr-un ordin de urgență, permițând asigurătorilor multinaționali să maximizeze profitul, în timp ce șoferii de bună-credință plătesc pentru asigurări RCA mai scumpe, precum și un CO-PLAT pentru reparații fără a suporta costuri.

Prețul RCA s-a dublat în ultimele două săptămâni, prin urmare, dacă guvernul analizează posibilitatea de a limita prețurile, ar trebui să le limiteze pe propriile polițe ale RCA, nu pe tarifele preferate ale companiilor de asigurări. O altă opțiune este de a limita salariile uriașe ale celor numiți de Parlamentul României pentru supravegherea sectorului asigurărilor RCA, care sunt nejustificate în contextul responsabilităților ASF pentru persoanele din acest sector care au comis fraude în valoare totală de sute de milioane de euro pe fonduri românești.

Am putea concluziona că există o problemă dacă nu recunoaștem că salariile unor directori de companii de asigurări sau BAAR sunt în zeci de milioane de euro pe lună – așa cum este cazul domnului Mădălin Roșu, directorul BAAR, care îndeplinește multe funcții în același timp. Drept urmare, mulți oameni petrec ani de zile pe banchetele șoferilor români, acumulând un echivalent anual de peste 3.000 de bilete RCA, doar pentru a avea o serie de apariții publice în care sunt învinuiți pentru situația creată de faptul că nu cumpără bilete RCA mai scumpe și sunt astfel blocate.

În România, piața asigurărilor a fost complet dereglementată, inclusiv din cauza nerespectării atribuțiilor legale de către unele persoane care lucrează în funcții de conducere în cadrul ASF. Cel mai cunoscut exemplu este domnul Cristian Roșu, vicepreședinte al ASF, care este responsabil pentru crearea dezechilibrelor de către întreaga piață. În mod similar, în cazul Consiliului Concurenței, cu actuala conducere a instituției, piața RCA a devenit un oligopol, cu două companii de asigurări bad-platnice care controlează peste 75% din piață.

Aceste două companii sunt responsabile pentru peste 90% din toate cererile depuse la ASF, precum și pentru aproape 90% din toate litigiile aflate pe rolul autorităților judiciare. Rapoartele Autorităților de Supraveghere Financiară indică o deteriorare constantă și semnificativă a comportamentului companiilor de asigurări, în condițiile în care serviciile de vehicule sunt grav afectate de creșterile recente ale prețurilor și de un deficit de personal prognozat:

• Costul luminii naturale a crescut semnificativ în ultimele luni (cabina vopsit utilizată de furnizorii de servicii de vehicule este luminată de lumină naturală);
• Costul energiei electrice a crescut semnificativ în ultimele luni (toate aparatele funcționează cu energie electrică, iar zonele de pregătire pentru vopsitorii necesită iluminare puternică pentru a evita potențialele probleme);

• Fără un salariu lunar de cel puțin 1.500 de euro, nu poate fi angajat nici un vopsitor sau tinichigiu.

• orice serviciu auto a contractat cel puțin o linie de credit și se confruntă în prezent cu dificultăți financiare semnificative în plata datoriilor creditorilor și furnizorilor, ca urmare a faptului că companiile de asigurări sunt insolvabile; • orice service auto a contractat cel puțin o linie de credit și se confruntă în prezent cu dificultăți financiare semnificative în plata datoriilor creditorilor și furnizorilor, ca urmare a faptului că companiile de asigurări sunt insolvabile – contracte reasigurare fictive, contracte de consultanță, tranzacții REPO, supraevaluarea licențelor de informații, dobânzi intragrup pentru împrumuturi fictive etc.

Pe de altă parte, putem vedea că prețul RCA continuă să crească fără justificare (altul decât pentru a compensa asigurătorii), cea mai recentă creștere de peste 100% având loc la doar câteva zile după lansarea Asigurării Orașului, în condiții în care: • pandemia a impus restricții severe de circulație (stare de urgență), precum și restricții de circulație pe timp de noapte, reducând numărul de persoane care se pot deplasa.

• Termul de plată a despăgubirilor achitate de către societăți de asigurare continuă să crească, societăți Euroins și City Insurance (75 percent din RCA) onorându-și obligații cu mai mare intârzieri, atunci când nu se refuză efectiv plata vreunei despăgubiri.

Având în vedere toți acești factori, prețul RCA a crescut, cu creșteri de 100% în ultimele două săptămâni!

Amintiți-vă că, ca urmare a protestelor lucrătorilor din domeniul transporturilor pe străzile orașelor naționale din cauza creșterii prețurilor RCA, Consiliul concurenței a decis să adopte o lege care interzice creșterea artificială a prețului RCA din 2012 până în 2016, companiile afectate fiind amendat cu peste 53 de milioane de euro.

Din păcate, ineficientul Consiliu al Concurenței a descoperit vinovații de pe piața asigurărilor la numai 6 ani după ce au încălcat legea, determinând dispariția mai multor asigurători de pe piață cu milioane de lei românești (de exemplu, Astra Asigurări și Carpatica Asig). Astăzi, actorii acreditați (Consiliul Concurenței, ASF și companiile de asigurări) intenționează să modifice RCA și legislația aferentă pentru a acoperi frauda pieței financiare și a oferi un cadru legal pentru un fenomen care va trăi în memoria colectivă a românilor crimă.

În scopul furnizării de informații exacte cetățenilor români, care vor fi în curând bombardați cu facturi în mâinile lor, vom face publice o serie de prevederi introduse de companiile de asigurări finanțate prin lobby care se infiltrează în ASF, Consiliul Concurenței și Ministerul Finanțe, prin intermediul OUG-urilor care vor fi adoptate, în număr mare, în următoarele zile:
“Executarea silită pentru titlurile executorii obținute împotriva asigurătorului nu poate fi demarat împotriva asigurătorului; în acest caz, creditorul asigurătorului trebuie să depună o nouă cerere de plată, în conformitate cu prevederile art. 14 alin. (1), cu respectarea procedurile și plafonul prevăzute în prezenta lege. ”

Pentru a le spune în termeni simpli: dacă nu ați primit bani de amortizare de la City Insurance și ați lucrat în companie de doi ani și jumătate și aveți un executoriu favorabil, nu veți putea finaliza FGA. În schimb, va trebui să trimiteți o nouă cerere de placare la FGA, să vă alăturați la coadă cu toate celelalte persoane care nu au început încă să lucreze în companie și să așteptați încă cinci ani până când veți putea fi depreciat.

Este corect că după ce ați așteptat doi ani și jumătate pentru a obține fonduri de la FGA, va trebui să așteptați încă cinci ani?

În al doilea OUG, guvernele vor introduce CO-PLATA REPARAIILOR din partea persoanelor care au fost rănite – nevinovate de pr, care au dominat prețul RCA în ultimii patru ani și continuă să facă acest lucru fără justificare, împreună cu Consiliul Concurenței, sub al cărui ceas Euroins și City Insurance au acaparat peste 75% din piața RCA.

Impunerea unor rate de referință pentru reparații, calculate numai de companiile de asigurări (BAAR), adică de cei care ar fi responsabili de plata facturilor, creează un conflict clar de interese. Companiile de asigurare au un interes major de a păstra deductibile cât mai mici posibil și de a crește ratele RCA, rezultând într-o situație în care o persoană care nu este vinovată pentru un accident rutier acoperit de o poliță RCA trebuie să acopere diferența de cost din propriul buzunar. Asigurătorii nu au capacitatea (sau nu sunt autorizați de RAR) de a efectua evaluări și nu au nicio responsabilitate pentru o reparație necesară care pune viața oamenilor și siguranța publicului în pericol.

Acest OUG va oferi un cadru legal pentru companiile de asigurări care, pe de o parte, vor putea plăti întregul preț RCA, în timp ce, pe de altă parte, vor putea plăti doar o parte din costurile de reparații în caz de un dezastru.

„Instituțiile românești nu trebuie să fie influențate de reprezentanții corporațiilor multinaționale care doresc să implementeze acte normative dedicate intereselor lor financiare și prejudiciului a milioane de români.

Nici un asigurător, nici un consumator nu s-au trezit într-o situație financiară precară ca urmare a datoriilor achitate. Este responsabilitatea guvernului să protejeze interesele românilor. Este inacceptabil de inacceptabil să continuăm să atribuim consultanțe, servicii și consumatori Vina – sub masca respectării unei obligații statutare cu costuri reduse – în timp ce acești asigurători rămân nepedepsi și orientați spre profit – preferabil neimpozabil ”, adaugă Vasile Tefănescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *