Cîtu vrea ANCHET despre modulul în care a fost pregătit Valor 4 al lui Covid-19. Premierul nu a fost “debate”

Cîțu vrea ANCHETĂ privind modul în care a fost pregătit valul 4 al pandemiei de Covid-19. Unde "bate" premierul

Premierul Florin Florin Cîțu a spus că va fi efectuată o anchetă pentru a stabili dacă a fost pregătită a patra pandemie de coronavirus. Declarația directorului executivului vine după o creștere semnificativă a infecțiilor cu Covid-19. Au fost raportate 3342 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, inclusiv 78 de decese. 952 de pacienți cu COVID au fost internați la Terapie Intensive în stare critică. Situația este și mai tensionată acum, când știm că nu există locuri deschise la ATI din București. Doar 19 paturi sunt disponibile la Terapie Intensive la nivel național.

„În primul rând, aș dori să fac o investigație / analiză pentru a afla cum a fost pregătită valoarea 4”. Știu că este valul 4, dar după ce am terminat valul 3, am spus că nu vreau să reduc numărul de paturi din secțiunile ATI pentru Covid. Am spus foarte clar că trebuie să ne menținem capacitatea de a răspunde și de a răspunde rapid. Aș vrea să vadă cum a fost pregătit de Ministerul Sănătății pentru acest val 4 și să vadă dacă a ținut evidența a ceea ce am spus. Dacă nu ținea evidența a ceea ce am spus, oricine nu ținea evidența va fi tras la răspundere.

“Discuția pe care o vom avea astăzi despre aceste boli va fi cu DSP și administratorii spitalelor, pentru că este vorba despre reținerea oamenilor, nu doar despre creșterea numărului de pacienți cu ATI”, a spus Cîțu astăzi la Sinaia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *