Cât de repede vă puteți infecta cu COVID-19 înainte și după vaccinare – FACTORII pe care CRESC le consideră un risc de infecție

Cât de repede te poți îmbolnăvi de COVID-19 și după vaccinare - FACTORII care CRESC considerabil riscul de infectare

Chiar dacă eficacitatea vaccinului este mai mare, reinfecția este încă posibilă, mai ales în acest val 4, care este cauzat de Delta tulpinei, care este mai contagioasă. Primele răspunsuri la creșterea numărului de persoane infectate cu COVID-19 în rândul celor care au fost deja vaccinați au fost deja publicate de cercetători. Pe măsură ce Delta tulpinei s-a răspândit în întreaga lume, a declanșat un nou val de infecție, unul care este mult mai agresiv și mai puternic în multe țări. Ratele bolilor infecțioase au crescut atât la persoanele vaccinate, cât și la persoanele imunizate.

Cercetătorii britanici au compilat o scurtă listă de factori care cresc riscul de infecție la cei care au fost vaccinați, chiar dacă sunt deja imuni la boală. Faptul că nu este valabil pentru toți oamenii vaccinați, ci doar pentru cei care îndeplinesc cele patru condiții descoperite de specialiștii din Regatul Unit, este crucial.

Protecția pentru cei care au fost imunizați va fi la cel mai înalt nivel la două săptămâni după administrarea a două doze de vaccin COVID-19, potrivit cercetătorilor britanici. Fiți un rezultat, dacă cineva se infectează după aceste două săptămâni, acesta este denumit „infecție descoperită”. Infecțiile descoperite sunt comparabile cu cele găsite la persoanele nevaccinate care au COVID-19, cu câteva excepții.

De ce ar trebui să fie conștienți cei care primesc boala după vaccinare?

Cele mai frecvente cinci simptome ale unei infecții „descoperite” sunt: durerea de cap, rinoreea (secretele naționale – n.red.), Strănutul, durerea în gură și pierderea mirosului.

Unele dintre aceste simptome sunt similare cu cele experimentate de cei care nu au fost vaccinați. Cei care nu au fost niciodată vaccinați au aceleași simptome ca și cei care au avut.

Dacă o persoană nu a fost imunizată împotriva COVID-19, trei dintre cele mai frecvente simptome ale boa sunt durerile de cap, durerile articulare și sângerările nazale.

Potrivit theconversation.com, specialiștii din Marea Britanie au descoperit că una din 500 de persoane este infectată cu SARS-CoV-2, chiar dacă au fost vaccinați. Conform studiilor, 0,2% din populație este infectată cu o boală „ascunsă”, chiar dacă a fost complet vaccinată. Cu toate acestea, nu este cazul tuturor. Doar câteva persoane vor fi susceptibile la SARS-CoV-2 în viitor.

Care sunt factorii care influențează nivelul de protecție oferit de vaccinul COVID-19?
Conform concluziilor mai multor studii efectuate în ultimul an, există patru factori importanți care vor influența adevărata protecție oferită de imunizare începând cu noiembrie-decembrie 2020.

1. Componenta vaccinului anti-COVID-19

Potrivit rezultatelor studiilor recente, riscul ca cineva care a fost vaccinat să fie infectat cu coronavirus depinde de tipul de vaccin administrat.

De exemplu, studiile clinice arată că vaccinul Moderna reduce riscul de infecții simptomatice cu 94%, în timp ce vaccinul Pfizer reduce riscul cu 95%.

Vaccinul Johnson & Johnson a redus riscul cu 66%, în timp ce AstraZeneca a redus riscul cu 70%, în ciuda faptului că alte date arată că AstraZeneca poate ajunge la o reducere de 81% dacă se lasă un decalaj mai mare între cele două.

2. Când a fost ultima dată când ați făcut o vaccinare completă?

Anticorpii obținuți prin imunizare sau vaccinare scad ca număr pe măsură ce trece timpul. În schimb, un număr tot mai mare de state au început să ofere regimul cu trei doze unor grupuri specifice de oameni, în special celor cu tulburări ale sistemului imunitar.

De exemplu, un studiu israelian a constatat că protecția oferită de vaccinul Pfizer expiră după șase luni după imunizare.

3. Variante de virus – cât de agresive sunt acestea?

Evoluția bacteriilor este determinată și de variantele cu care sunteți infectat. Eficacitatea vaccinurilor aprobate a fost determinată prin testarea împotriva tulpinilor originale de coronavirus. Au existat multe schimbări de atunci, care au avut o influență semnificativă.

Datele puse la dispoziție de sistemul de sănătate publică al Regatului Unit arată că, în comparație cu variantele Delta, eficacitatea vaccinului Pfizer scade la 88%. Continuă să crească în dimensiune pe măsură ce trece timpul.

Pfizer oferă o protecție de 77% la 5-6 luni după administrarea celor două pastile Pfizer.

4. Sistemul imunitar al receptorilor de vaccin anti-COVID-19

Riscul de a fi infectat după ce ați fost vaccinat anterior este determinat de sistemul imunitar al individului, precum și de alți factori particulari, cum ar fi cât de expus sunteți la virus, care este determinat, de exemplu, de locul de muncă.

Sistemele imune tind să devină mai lente pe măsură ce îmbătrânim. Problemele medicale pot afecta, de asemenea, răspunsul sistemului imunitar la vaccinare.

Ca urmare, vârstnicii și cei cu sisteme imune compromise pot avea niveluri mai scăzute de anticorpi generate de vaccinuri, ceea ce face mai ușor infectarea după administrarea vaccinării anti-COVID-19.

Totodată, în afară de factorii care cresc probabilitatea de infecție chiar și după vaccinare, cei care au fost vaccinați au un risc mult mai mic de a dezvolta o formă severă de COVID-19, implicând un risc mai mic de deces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *