Când a spus Florin Cîțu adevărul? Vara lăudă că și pregătirea de valul 4, în toamnă caută vinovații pentru eșecul vaccinării.

Când a spus Florin Cîțu adevărul? Vara se lăuda că e pregătit de valul 4, în toamnă caută vinovați pentru eșecul vaccinării

Premierul Florin Cîțu se opune declarațiilor sale anterioare atunci când declară că cei care nu respectă instrucțiunile vor fi trași la răspundere în urma noii crize COVID, care a lovit România, și va fi trimis direct la Ministerul Finanțelor, care va să fie deținut până la sfârșitul anului de către USR Plus. În realitate, majoritatea declarațiilor făcute pe parcursul etapelor preliminare și de verificare au fost un set de obiective ambițioase, dar ratificate. România și-a îndeplinit deja obiectivele anunțate pentru anul următor și este încă departe de a atinge valoarea brio de 4, așa cum a fost anunțat.

Pe 10 aprilie, când România trecuse deja de al treilea nivel al Pandemiei, iar scandalul de la acea vreme era legat de înlocuirea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Florin Cîțu și-a stabilit un țel înalt.

„Azi va anunța formarea unui comitet interministerial, prin decizie prezidențială, sub coordonare prezidențială, pentru a se asigura că România revine la normalitate pe 1 iunie. Avem două luni foarte importante înaintea noastră: aprilie și mai. (….) LA FINALUL LUNII MAI indica faptul că, în scenariul cel mai pesimist, suntem destul de aproape de a avea 5 milioane de vaccinuri. “, An adăugat Cîțu.

Premierul a reapărut în ultima zi a lunii aprilie cu aceeași predicție: 5 milioane de vaccinuri până la 1 iunie.

La finalul luni aprilie, premierul a revenit cu aceleași pronostic: 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie.

În realitate, obiectivul a fost atins pe 31 iulie, cu un total de 2 LUNI ÎNTRZIERE. În ciuda disparității evidente dintre obiectivul fixat și realitate, Florin Cîțu consideră că rezultatul este un succes.

În legătură cu pregătirile pentru valul 4, primele declarații au fost puțin neregulate. Cîțu ERA SIGUR “că Ministerul Sănătăți a ținut cont of what I said at the time and o să fie prepare de valul patru” La sfârșitul lunii, primul pare a fi și mai optimist: “Nu ne pregătim doar pentru al patrulea, ci ne pregătim să depășim pandemia.” Sunt sigur că Ministerul Sănătății este pregătit, dar nu ar trebui să existe probleme deoarece avem vaccinuri. ”

După aproape două luni, pe 21 septembrie, România se numără printre vaccinatorii Uniunii Europene, numărul persoanelor infectate și al deceselor apropiindu-se de maximele anterioare, cu posibilitatea depășirii acestora.

Din păcate, niciuna dintre campaniile de vaccinare nu a decurs conform planificării. Pe baza unei prezențe mai mult decât moderate, numărul persoanelor care au fost vaccinate se apropie de 10 milioane, indicând faptul că rata actuală de vaccinare ar trebui menținută în fața prognosticului, precum și în cazul unei prezențe la 5 milion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *