Arafat, Raed: “Aceasta este o situație gravă. Vom continua să creștem” .. Care este IMPACTUL REAL AL VALORII 4 PE COPII?

Raed Arafat: "Situaţia este una îngrijorătoare. Avem creșteri continue". Care este IMPACTUL REAL al valului 4 asupra copiilor

În această perioadă a pandemiei, situația cu privire la progresia cazurilor de COVID-19 este „ingrijorabilă”. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a lansat un nou apel către public pentru a fi vaccinați și pentru a respecta reglementările de îngrijire a sănătății. Mai mult decât atât, el susține că, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), influența bolilor asupra copiilor din clasa a IV-a este „zero”.

„Situația este o îngrijorătoare, iar acest lucru este ceva ce vedem cu toții. Am crescut constant în fiecare săptămână. Am avut o dublare timp de o săptămână, începând cu două milioane și cincizeci și șapte sute și terminând cu cinci milioane și câteva cazuri. Acest lucru ne atrage atenția asupra faptului că suntem într-o perioadă în care trebuie să acționăm responsabil ”, a spus Arfat într-un interviu TV, potrivit G4Media.ro.

Medicul a reafirmat că masca sanitară de protecție trebuie purtată în zone comune, reviste și alte spații închise, precum și în transportul public.

Raed Arafat a lansat un nou apel către public pentru a obține vaccinuri, afirmând că cei care sunt imunizați anti-Covid sunt protejați de boli grave.

“Vaccinarea nu este un mit; există miliarde de oameni care au fost vaccinați în întreaga lume”, a adăugat Arafat.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, scoli va rămâne deschis până când rata infecției va ajunge la 6 până la un milion de persoane, pe baza sfaturilor specialiștilor, precum și a UNICEF.

„Chiar, dacă sunt permise incidențe mai mari la școală, în alte zone, se iau măsuri atunci când elevii ajung la clasele a treia și a patra și se iau măsuri pentru a minimiza efectul și răspândirea virusului. (…) Datele de la INSP pe care le au până în acest moment arată că nu există aceeași influență care a fost prezisă la început; de fapt, colegii noștri, specialiști, au declarat că impactul nu este ceea ce se așteptau să fie asupra copiilor.

Marea majoritate a copiilor au fost infectați anterior, deși în moduri destul de diferite. Este adevărat, unii copii au fost plasați în terapie intensivă în ultimele zile, dar cel mai bun mod de a-i proteja este vaccinarea lor ca adulți sau ca copii, dacă părinții lor sunt de acord, începând cu vârsta de 12 ani, așa cum este cazul în multe alte țări. „Vaccinarea celor din jur face parte din protecția copilului”, a spus președintele DSU.

Numărul românilor infectați cu COVID-19, variația Delta – care tocmai a fost declarată oficială în țara noastră – este în continuă creștere, cu peste 3.340 de cazuri noi și 78 de decese raportate în cel mai recent raport. Faptul că virusul nu mai afectează copiii este aspectul cel mai îngrijorător. Contrar credinței populare, ei și copiii lor sunt cei mai vulnerabili la noua tulpină de coronavirus. Acest lucru se datorează faptului că, din numărul total de pacienți internați, 230 sunt minori, 210 în secții și 20 în ATI.

Anunțurile autorităților se reflectă în situația „de pe teren”. Pentru a fi mai specific, doar 19 paturi sunt disponibile la nivel național pentru pacienții cu COVID-19, cu excepția celor rezervate persoanelor cu afecțiuni medicale specifice cărora li s-a confirmat că au SARS-CoV-2 și nu sunt disponibile în Bucureștiul în prezent, conform informațiilor disponibile publicului de la Strategic Communications Group (GCS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *