ANUNTUL MOMENTULUI, Valeriu Gheorghiță: În România, se vor administra în total trei vaccinuri anticovide. Ce se recomandă și când poate fi implementat?

Valeriu Gheorghiță, ANUNȚUL MOMENTULUI: Doza trei de vaccin anti-Covid se va administra și în România. Cui se recomandă și când ar putea intra în vigoare

Acest vaccin anti-Covid cu trei doze va deveni o realitate în România! Anunțul a făcut-o doctorul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-Covidă. O decizie în acest sens va fi luată în următoarele câteva zile, la o ședință în care vor fi prezenți toți factorii de decizie responsabili de gestionarea pandemiei de coronavirus.

Gheorghiță a subliniat că FDA a aprobat administrarea unui „rapitor de doze”, o doză de 3 rapeli, grupurilor de persoane care sunt infectate cu infecții recurente, indiferent de vârstă și care sunt expuse unei forme severe de infecție, precum și personalul medical, care prezintă un risc mai mare de a se infecta cu o variantă Del.

România va furniza trei doze de vaccin COVID-19, după imunizarea unor țări precum Republica Cehă (20 septembrie), Polonia (1 septembrie), Italia (20 septembrie) și Serbia.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, care susține o decizie în acest sens la o ședință din această săptămână, administrarea celor trei birouri poate începe încă din 4 octombrie.

„Săptămâna aceasta are loc o ședință de lucru, la care participă experți, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului de Sănătate Publică, Agenția Națională a Medicamentului, în cadrul CNCAV, și vom decide care este cea mai bună strategie de urmat. „Practica propune să începem Doza 3 cât mai curând posibil pentru personalul medical, pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, pentru persoanele vulnerabile și care au boli cronice, inclusiv pentru cei care sunt rezidenți în centrele sociale, pentru mine și pentru pacienții cu infecții cronice. boli renale în stadiul dializei ”, a spus Gheorghiță, citat de Mediafax.

În prezent, România se află în proces de optimizare a platformelor sale de programare în următorii trei ani. Același lucru se întâmplă și în Registrul Unic Național al Vaccinărilor, potrivit unui medic militar.

„În acest moment, avem de-a face cu administrarea a trei vaccinuri bazate pe mesagerul ARN, fiecare de la Pfizer sau Moderna, pentru schemele de vaccinare care au fost primii care au folosit acest tip de vaccin, fie de la Pfizer, fie de la Moderna, în timp ce cei care au au primit vaccinuri din propunerea AstraZeneca, care a fost utilizată în toate celelalte țări europene, au fost însărcinate cu administrarea unuia dintre cele două vaccinuri pe baza mesagerului ARN.

Am trimis MS, un comitet special însărcinat cu definirea acestei categorii afecțiuni-vulnerabile în cazul persoanelor care necesită, pe de o parte, o doză suplimentară de vaccinare, o practică de doza 3 adițională, care va fi finalizată în schemele inițiate pentru prima dată 3 doze, în timp ce cei care au primit deja o primă doză de vaccinare vor primi o treia doză 3, care va fi completată în scheme inițiate pentru prima dată 3 doze, iar cele

În plus față de oricine cu vârsta peste 65 de ani, aceste persoane vor fi eligibile pentru o doză de rapel de vaccin, cunoscută sub numele de „doză de rapel”, după doar 6 luni de la primul program de vaccinare.

Ca urmare, vom primi în total trei doze de la persoanele cu cancer, tumori solide și infecții hematologice oncologice, care sunt fie în tratament activ, fie au fost tratate anterior, fie sunt în faza post-tratament a tratamentului cancerului, ca precum și cei care au factori de risc care nu sunt legați de cancer, cum ar fi bolile pulmonare, cardiovasculare, diabetice sau hepatice.

Alte categorii sunt pacienții post-transplant, pacienții cu afecțiuni cronice, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, hepatice, hematologice, renale, endocrinologice, reumatice, dermatologice, afecțiuni neurovasculare și neurovegetative, demențe, boli psihiatrice în stadiu avansat, bolile congenitale ).

În plus, se recomandă doza 3 pacienți cu imunodeficiențe moderate sau severe, datorate imunodeficiențe primare, precum și pacienți cu HIV în orice stadiu.

Anunțul vine după o creștere remarcabilă a numărului de români infectați cu COVID-19, variație Delta, în ultimele 24 de ore. Mă gândesc la aproximativ 7000 de cazuri noi de ieri și de astăzi. Numărul deceselor a crescut de la 78 (luni) la 129 (astăzi), la fel ca și numărul pacienților internați la ATI: 952 (luni), 990 (marți).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *