Variant Delta vs. PRPD: Un singur loc deschis la ATI, în Capitală. Care este situația la nivel național?

Varianta Delta face PRĂPĂD: Niciun loc liber la ATI, în Capitală. Care este situația la nivelul întregii țări

După raportul alarmant de astăzi, există un sentiment de presimțire. Doar 19 paturi sunt disponibile la nivel național pentru pacienții cu COVID-19, cu excepția celor rezervate persoanelor cu afecțiuni medicale specifice cărora li s-a confirmat că au SARS-CoV-2 și nu există niciun moment disponibil în București, conform celor mai recente date publicate de Strategic Communications Group (GCS).

Conform datelor din aplicația alerte.ms la ora 14.00 din 20 septembrie 2021, există 1087 paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19 la nivel național. Dintre acestea, 116 sunt rezervate persoanelor cu anumite afecțiuni medicale care au fost confirmate ca fiind cauzate de SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie și așa mai departe).
În plus, 952 paturi ATI sunt ocupate în toată țara.

DSP 237 din ATI paturi sunt disponibile în București pentru pacienții cu COVID-19. La nivel național, 19 paturi ATI sunt disponibile pentru pacienții cu COVID-19, cu excepția celor rezervate persoanelor cu anumite afecțiuni care au confirmat că au SARS-COV-2, care nu sunt disponibile în București în acest moment, „conform datelor GCS.

Potrivit surselor citate, se lucrează acum la operaționalizarea și securizarea personalului medical necesar pentru mai multe boli ATI care vor fi disponibile în următoarele zile.

„În timpul operaționalizării unora dintre noile ATI paturi, se acordă o atenție specială celor care sunt destinate persoanelor care au anumite afecțiuni medicale și cărora li s-a confirmat că au SARS-COV-2, deoarece acești pacienți au infecții severe care pot provoca comorbidități și le expun la un risc mai mare. În afară de cele rezervate special pentru cei cu anumite afecțiuni medicale cărora li s-a confirmat că au SARS-COV-2, sunt ocupate următoarele locații ATI: Arad – 1, Brașov – 5, Constanța – 1, Iași – 3, Sibiu – 3, Tulcea – 5, Vaslui – 1 “, sunt susținător al GCS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *