Vaccinul Pfizer pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a fost aprobat. Când vine vorba de administrarea în România, nu există nicio îndoială.

Vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, la un pas de aprobare. Cât de sigur este și când va fi administrat în România

Potrivit CNBC, Pfizer / BioNTech a declarat luni că vor solicita aprobarea unui vaccin anti-Covid pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, după ce studiile au arătat că este sigur și oferă un răspuns imun „robust”.

Un total de 2.268 de copii au luat parte la studiu, fiecare copil primind două doze de zece micrograme la fiecare trei săptămâni.

Potrivit reprezentanților companiei, nivelul anticorporativ dezvoltat de adolescente cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani a fost cel mai bun.

„Vaccinul este sigur, bine tolerat și a demonstrat un răspuns puternic în neutralizarea anticorpi în grupa de vârstă de 5-11 ani”, spun cele două companii într-o declarație comună.

Bill Gruber, vicepreședintele cercetării Pfizer în domeniul vaccinurilor, a asigurat că cercetătorii sunt „extrem de meticuloși” în determinarea dozelor adecvate pentru copiii cu vârsta sub 12 ani (zece micrograme în loc de treizeci), precum și în limitarea apariției reacții adverse frecvente, cum ar fi febră, cefalee și dureri de gât, printre altele.

”Aceasta este, fără îndoială, o grozavă veste. „Am putut demonstra un răspuns imun robust, precum și un profil de siguranță satisfăcător pentru vaccinul Pfizer-BioNTech la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani”, a spus el.

Pfizer a publicat recent date care arată că numărul copiilor admiși la Covid a crescut cu 240 la sută din iulie.

„Suntem hotărâți să extindem protecția împotriva vaccinurilor la populația mai tânără, în special în lumina prevalenței variantelor Delta și a riscului substanțial pe care acesta îl prezintă pentru copii”, a declarat Albert Bourla, CEO al companiei.

Aceste două companii au anunțat că vor solicita la Food and Drug Administration (FDA) o autorizație „cât mai curând posibil” de urgență a vaccinului, care ar putea fi prima pentru această grupă de vârstă.

Pfizer face, de asemenea, cercetări privind vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniilor de vaccinare, a declarat recent că Agenția Europeană a Medicamentului poate recomanda imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani până la sfârșitul anului. Un medic militar a declarat că vaccinul va fi administrat copiilor care suferă de boli cronice, prezentând un risc de boli grave.

”Anticipăm că proiectul va fi finalizat și evaluat înainte de sfârșitul anului, cel mai probabil în noiembrie. Este posibil să avem o recomandare de la Agenția Europeană a Medicamentului în acest sens până la sfârșitul anului, dar recomandarea noastră medicală va fi pentru copiii cu boli cronice care riscă să dezvolte forme severe de infecție ”, a spus Gheorghiță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *